[Nayttelyposti] Sweet n' Rotten -näyttelyn viimeinen viikko käynnistyy!

Meskus Jenni jenni.meskus at kerava.fi
Ma 20.toukokuu. 11:06:47 EEST 2013


SWEET N' ROTTEN
Jarmo Mäkilän ja Rauha Mäkilän jaettu maailma
22.3.-26.5.2013



Viimeinen viikko Keravan taidemuseon Sweet n' Rotten -näyttelyssä käynnistyy!



Itsetietoiset naisartistit, estottoman nautinnon energia, punkkareiden viileä tyyli ja uhma maailman mielettömyyden edessä. Näistä tunnelmista on koottu Keravan taidemuseon näyttely Sweet n' Rotten - Jarmo Mäkilän ja Rauha Mäkilän jaettu maailma, jonka taiteilijat kuvaavat musiikin innoittamaa todellisuutta sukupolven päässä toisistaan. Jarmo Mäkilän (s.1952) ja Rauha Mäkilän (s.1980) maalauksiin on tarttunut poimintoja lehtikuvista, mainoksista ja musiikkivideoista.



Jarmo Mäkilä on toiminut taiteilijana jo neljä vuosikymmentä. Hänet tunnetaan erityisesti maalauksistaan, joiden aiheet ovat vaihdelleet populaari- ja mediakuvaston lainauksista antiikin myytteihin. Postmodernistina tutuksi tullut Mäkilä on 2000-luvulla kääntänyt katsettaan ulkoisesta todellisuudesta ja sen mielettömyydestä kohti henkilökohtaisia muistoja.



Rauha Mäkilä on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2007. Rauha Mäkilä poimi maalauksiinsa kuvia populaarikulttuurin pinnalta, jossa provokatiivisen estottomat hahmot ovat hetken näytillä. Nopeat akryylimaalaukset sykkivät yhdessä nopeatempoisen musiikin kanssa. Uusimmissa töissä väripaletti on tummentunut ja rytmi on rauhoittunut.





TULE KATSOMAAN, MISTÄ MEDIASSA PUHUTAAN!





Kahden sukupolven maailmojen kaleidoskooppi. - - hieno isän ja tyttären näyttelykokonaisuus.  Petr Rehor, Taide 2/2013



Isä ja tytär ovat samaa sukua myös maalareina. Veikko Halmetoja, Helsingin Sanomat 20.4.2013



Sweet n' Rotten är en helgjuten utställning. Helen Korpak, Hufvudstadsbladet 16.5.2013






















Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta