[Nayttelyposti] Tapahtumien kesä käynnistyy Cygnaeuksen galleriassa

Häkkinen, Sari Sari.Hakkinen at nba.fi
Pe 17.toukokuu. 11:41:44 EEST 2013


Tapahtumien kesä käynnistyy Cygnaeuksen galleriassa

Helsingin Kaivopuistossa sijaitseva Cygnaeuksen galleria avasi ovensa toukokuun puolivälissä. Museo on avoinna elokuun loppuun asti keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17. Tänä kesänä galleriassa ei järjestetä vaihtuvia näyttelyitä, vaan museon perusnäyttelyn teoksiin on mahdollista tutustua syvällisemmin Kuukauden teos -kierroksilla. Lisäksi luvassa on erilaisia tapahtumia teemaopastuksista konsertteihin ja taideperformansseihin.

Toukokuun ajan galleriassa tutustutaan 1800-luvun taidevaikuttajaan Fredrik Cygnaeukseen, jonka testamenttilahjoituksella koko museon toiminta on käynnistynyt.  Kuukauden teoksena esitellään Eero Järnefeltin maalaus "Fredrik Cygnaeus Floora -juhlassa 1848", teosesittely on sunnuntaina 19.5. klo 14.

Kesäkuun teemana on Kaivopuisto. Kahtena sunnuntaina, 9.6. ja 30.6., järjestetään opastettuja teemakierroksia puistossa, ja tällöin tutustutaan puiston historiaan, rakennuksiin ja veistoksiin. Kesäkuun teoksena esitellään Albert Edelfeltin "Poltettu kylä" sunnuntaina 2.6. Lisäksi järjestetään opastus museon peruskokoelmaan sunnuntaina 16.6. Kaikki opastukset ja teosesittelyt alkavat klo 14 ja ne sisältyvät pääsylipun hintaan.

Teosesittelyt jatkuvat elokuun loppuun saakka. Lisäksi gallerian valtaa elokuussa taideperformanssi.

Cygnaeuksen galleria on Suomen vanhin taidemuseo, jonka perustana on Fredrik Cygnaeuksen testamenttilahjoitus. "Cygnaeus testamenttasi 1800-luvun maalaus- ja veistotaidetta sisältävän taidekokoelmansa Suomen kansalle, jotta meillä jokaisella olisi mahdollisuus päästä ihailemaan näitä teoksia", kertoo museonhoitaja Erika Kare ja toivottaa kaikki pääkaupunkiseutulaiset ja pääkaupunkiseudulla vierailevat tervetulleiksi Cygnaeuksen galleriaan ja vanhan suomalaisen taiteen pariin.

Lisätietoja:
Cygnaeuksen galleria, puh. 040 128 6360, cygnaeuksengalleria at nba.fi
www.cygnaeuksengalleria.fi
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta