[Nayttelyposti] Pienet junat valtaavat Suomen Rautatiemuseon

Inka Alén inka.alen at rautatie.org
To 16.toukokuu. 14:08:33 EEST 2013Pienet junat valtaavat Suomen Rautatiemuseon 
Valtakunnallista Museoviikkoa vietetään 115-vuotiaassa Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä Pienoisjunatreffien merkeissä. Lauantaista sunnuntaihin 18.-19.5. kestävä viikonlopputapahtuma kokoaa pienoisrautateihin vihkiytyneitä yhdistyksiä ja yhteisöjä Suomen Rautatiemuseoon jo seitsemännen kerran.
Valtakunnallisen, 13.-19. toukokuuta vietettävän Museoviikon päätösviikonloppuna Suomen Rautatiemuseo täyttyy pienoisrautateistä vetureineen, vaunuineen, ratapihoineen ja maisemineen. Näille treffeille kannattaa tulla koko perheen voimin, ohjelmaa on tarjolla niin lapsille kuin aikuisillekin. Työnäytöksissä esitellään pienoismallien rakentamista ja pienten ratojen varsilta löytyy eri koossa niin pikku-amerikkaa kuin suomalaisia maalaismaisemiakin. 
"Tänä vuonna uuden näyttelyhallin rakennustyömaa asettaa haasteensa tilankäytölle ja lisätilaa otetaan veturitallin puolelta. Tapahtuman valmistelut ovat kuitenkin loppusuoralla ja viikonvaihteesta saadaan aikaan näyttävä tapahtuma sisällä ja ulkona", kertoo seitsemän vuoden järjestämisrutiinin omaava konservaattori Iiro Niemi Suomen Rautatiemuseosta. 
Pienoisjunien teknisen hienouden ja detaljien lisäksi paikalla voi ihastella esimerkiksi pienten höyryveturien savutorvista tupruavaa savua ja junaliikenteen ääniä. Sään salliessa juna puksuttaa myös museon puistoa kiertävällä puistorautatiellä.
"Mielestäni Pienoisjunatreffit on viihtyisä ja rento pienoisrautatietapahtuma, erityisesti ilmapiirinsä ja paikalle kerääntyvien ihmisten ansiosta. Tällaisia tapahtumia tarvitaan, koska nämä tuovat erinomaisesti esille pienoisrautatien ja pienoisrautatieharrastuksen monipuolisuuden", korostaa näytteilleasettajana paikalle saapuva Jussi Kortman Porvoon seudun rautatieharrastajat ry:stä. 
 
Lisätietoa tapahtumasta:
Jenni Sourama
p. 040 581 4001
jenni.sourama(at)rautatie.org
Iiro Niemi 
p. 0307 25 247 
iiro.niemi(at)rautatie.orgwww.rautatie.org

Tiedon välitti:
Inka Alén
Museolehtori - Museum Educator
inka.alen at rautatie.org
---------------------
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
+358 307 25 244
www.rautatie.org 
museokauppa: www.rautatie.org/webshop 
---------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi 
museokauppa: www.trafiikki.fi/verkkokauppa
 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta