[Nayttelyposti] Aalto-jakkaran juhlavuosi huipentuu Jakkara tekee historiaa -näyttelyyn

Forsberg Mari mari.forsberg at alvaraalto.fi
To 16.toukokuu. 10:12:35 EEST 2013


Alvar Aallon suunnittelema muotoiluklassikko jakkara 60 juhlistaa tänä vuonna 80-vuotista taivaltaan. Jakkaran juhlavuosi huipentuu Alvar Aalto -museon tuottamaan Jakkara tekee historiaa -näyttelyyn. Näyttely on avoinna yleisölle Alvar Aalto -museon Galleriassa Jyväskylässä kesäkauden 16.5.-8.9.2013.

Näyttelyssä luodaan kuvin ja esinein katsaus kolmijalkaisen istuimen historiaan sekä Alvar Aallon suunnittelutyöhön jakkaran parissa. Lisäksi näyttely avaa jakkaran monitahoista valmistusprosessia ja esittelee jakkaran syntyvaiheessa, vuonna 1933 arkkitehdin piirustuspöydällä olleita rakennussuunnitelmia.

Jakkaroita on valmistettu tähän päivään mennessä yli miljoona kappaletta ja Korhosen huonekalutehdas on alusta asti toiminut jakkaroiden valmistajana. Suositusta klassikosta on vuosien saatossa syntynyt myös useita jäljennöksiä, joista muutamia esitellään nyt myös näyttelyn yhteydessä. "Jos joku esine on suosittu, kaunis tai tavoiteltava, sitä ryhdytään usein matkimaan ja kopioimaan. Niin on käynyt myös Aalto-jakkaralle. Aidon tuotteen erottaa kuitenkin aina kopiosta, usein valmistustekniikan perusteella", kertoo Alvar Aalto -museon intendentti Kaarina Mikonranta.

Näyttelyn LÖYDÄ JAKKARA! -kampanja etsii kuvia ja tarinoita jakkarasta

Kiinnostavan lisän juhlavuosinäyttelyyn tuo osallistava LÖYDÄ JAKKARA! -kampanja. Vuoden 2013 loppuun jatkuva kampanja haastaa ihmiset Suomessa ja muualla maailmassa jakamaan omia tarinoita ja kuvia klassikkojakkarasta sosiaalisen median välityksellä. Kampanjan tarkoituksena on kerätä jakkarasta erilaisia käyttökokemuksia.

Tarkemmat ohjeet LÖYDÄ JAKKARA! -kampanjasta osoitteessa www.alvaraalto.fi/jakkara_60.htm<http://mailer.gruppo.fi/t/r-l-ohhkig-l-h/>

Jakkara tekee historiaa
16.5.-8.9.2013
Alvar Aalto -museon Galleria

Alvar Aallon katu 7
40600 Jyväskylä
avoinna ti-su 11-18


Lisätietoja
Näyttelystä:
Museolehtori Mari Murtoniemi mari.murtoniemi(a)alvaraalto.fi,
puh. 0400 254 708

LÖYDÄ JAKKARA! -kampanjasta:
tuottaja Tomi Summanen tomi.summanen(a)alvaraalto.fi,
puh. 044 555 7337
--------------------------------------------------------------------
Mari Forsberg
Tuottaja/Näyttelyt /Alvar Aalto -museo
Producer/Exhibitions / Alvar Aalto Museum

Tiilimäki 20, FI-00330 Helsinki, Finland
mari.forsberg at alvaraalto.fi<mailto:mari.forsberg at alvaraalto.fi>
tel +358 (0)45 6790920
fax +358 (0)9 485 119

www.alvaraalto.fi<http://www.alvaraalto.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta