[Nayttelyposti] Conservare necesse est - Kokoelmien hoitoa ja konservointia Oulussa - pienoisnäyttely Pohjois-Pohjanmaan museossa 19.3. – 26.4.2013

Keskitalo Arja - Pohjois-Pohjanmaan museo Arja.H.Keskitalo at ouka.fi
Pe 22.Maalis. 12:26:56 EET 2013


Conservare necesse est - Kokoelmien hoitoa ja konservointia Oulussa
Pohjoismaisen konservaattoriliiton Suomen osasto ry 50 vuotta

Pienoisnäyttely Pohjois-Pohjanmaan museon infotilassa 19.3. – 26.4.2013

Pohjoismaisen konservaattoriliiton Suomen osasto ry (PKL) toimii konservointialan ammattityöntekijöiden, ammatinharjoittajien ja asiantuntijoiden yhdyssiteenä sekä valvoo ammattikunnan etuja. Toiminnan tarkoituksena on myös kehittää konservointia tieteenä. Juhlavuoden aikana lähestytään suurta yleisöä ja painotetaan kulttuuriperinnön vaalimisen tärkeyttä. Samalla kerrotaan konservoinnin merkittävästä osuudesta museotyössä.
Konservointialan ammattilaiset toimivat eri organisaatioiden kokoelma- ja kulttuuriperintötyön suunnittelu- ja arviointityössä, toimenpiteiden toteutuksessa ja raportoinnissa tai vastaavissa tehtävissä yksityisinä ammatinharjoittajina.
Tilanne Oulussa

Konservointitoiminta on käynnistynyt pysyvien virkojen ja toimien muodossa Oulun seudulla 1970–1990-luvuilla. Tehtävien hoitajia on ollut Pohjois-Pohjanmaan museossa puukonservoinnissa 1970-luvun puolivälistä ja tekstiilikonservoinnissa 1980-luvun alusta lähtien, Oulun yliopiston arkeologian laboratoriossa esinekonservoinnissa ja Oulun taidemuseossa taidekonservoinnissa vuodesta 1994 lähtien.
Näyttelyssä esitellään neljä erilaista konservointitapausta. Pohjois-Pohjanmaan museon tutkija-konservaattorit Marja Höyhtyä ja Marja Halttunen ovat tuoneet esille museon kokoelmista konservoimansa 1800-luvulle sijoittuvan päivänvarjon sekä kipsipatsaan 1930-luvulta.
Tutkija-konservaattori Päivi Kyllönen-Kunnas Oulun taidemuseosta esittelee yhdessä taidekonservaattori Nina Broadstreetin kanssa sitä, miten tutkimusvalokuvausta voidaan käyttää taidekonservoinnin tietolähteenä.
Esinekonservaattori Jari Heinonen Oulun yliopiston arkeologian laboratoriosta esittelee puolestaan Iin Vanhan Haminan kaivaustöiden yhteydessä löydetyn ristiriipuksen tutkimustulokset ja konservointitoimenpiteet.

Tutustu näyttelyn nettisivuihin tästä linkistä<http://www.ouka.fi/oulu/ppm/126>


Ystävällisin terveisin,

Arja Keskitalo
Museolehtori
Pohjois-Pohjanmaan museo
Oulun museo- ja tiedekeskus

Ainolanpolku 1, 90130 Oulu
PL 26, 90015 Oulun kaupunki
p. 044 703 7159
arja.h.keskitalo at ouka.fi<mailto:arja.h.keskitalo at ouka.fi>
www.ouka.fi/ppm
Facebook<https://www.facebook.com/PohjoisPohjanmaanMuseo?ref=ts&fref=ts\\nassrv5\koti1$\mukeskitalo\My%20Documents\AdobeStockPhotos>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta