[Nayttelyposti] Suomen Rautatiemuseo juhlii 115-vuotista taivaltaan 16.3.

Inka Alén inka.alen at rautatie.org
Ti 12.Maalis. 13:27:53 EET 2013


Suomen Rautatiemuseo juhlii 115-vuotista taivaltaan lauantaina 16.3. 
Suomen Rautatiemuseon 115-vuotisjuhlavuosi käynnistyy syntymäpäivillä lauantaina 16.3., jolloin museoon on vapaa pääsy. Varsinainen syntymäpäiväyllätys on kuitenkin luvassa vasta kesällä, jolloin museo laajenee.  
Suomen Rautatiemuseo on juhlan kunniaksi maksutta avoinna ensi lauantaina yleisölle klo 12-17 ja ohjelmaa on perinteiseen tapaan luvassa kaikenikäisille. Avoimet yleisöopastukset käynnistyvät klo 13 ja 15.30 museon aulasta, jossa voi myös ihailla pienoisrautatietä. Syntymäpäiväkorttityöpaja järjestetään veturitallin uudessa työpajatilassa klo 13-16.  
Tämä vuosi on 115-vuotiaalle Suomen Rautatiemuseolle merkittävä, koska näyttelytilaa saadaan uuden hallirakennuksen myötä runsaasti lisää. Laajennetut tilat otetaan käyttöön alkukesällä, jolloin yleisö pääsee ihastelemaan muun muassa perinnejuna Valtteria kokonaisuudessaan.  
Suomen Rautatiemuseon syntysanat lausuttiin Suomen Rautatievirkamiesyhdistyksen kokouksessa Helsingissä 16.3.1898. Hyvinkäälle museo muutti vuonna 1974. Opetusministeriö nimesi museon valtakunnalliseksi erikoismuseoksi vuonna 1997. 
Suomen Rautatiemuseo on valtakunnallinen rautatieliikenteen erikoismuseo, jonka toiminnan keskipisteenä on Suomen rautatiehistoria. Museo toimii 1870-luvun Hanko-Hyvinkää -rautatien asema- ja varikkomiljöössä Hyvinkäällä. Suomen Rautatiemuseota ylläpitää Rautatiemuseon Säätiö. Suomen Rautatiemuseo on jäsenenä Trafiikki-museot ry:ssä sekä kansainvälisessä liikenne- ja viestintämuseoiden yhteistyöjärjestössä IATM:ssä. 
www.rautatie.org

Lisätietoja:
Inka Alén
Museolehtori - Museum Educator
inka.alen at rautatie.org
---------------------
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
+358 307 25 244
www.rautatie.org 
museokauppa: www.rautatie.org/webshop 
---------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi 
museokauppa: www.trafiikki.fi/verkkokauppa
 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta