[Nayttelyposti] Kuopion taidemuseossa hiljennytään pääsiäiseen 19.3.-16.4.

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Ti 12.Maalis. 10:53:32 EET 2013


Pääsiäinen on kristittyjen suuri juhla. Kristuksen ylösnousemusta edeltävät tapahtumat ovat inspiroineet taiteilijoita kautta aikojen. Eri taiteilijoiden näkemyksiä ylösnousemuksesta ja sitä edeltäneestä ristiinnaulitsemisesta ja hautaan laskemisesta on nähtävänä pääsiäisen ajan Kuopion taidemuseossa. Esillä on teoksia mm. Ina Collianderilta ja Pauno Pohjolaiselta. Kokonaisuutta täydentävät ikonit Suomen ortodoksisen kirkkomuseon kokoelmista.

Pääsiäiseen ja kristinuskoon liittyvät teokset ovat osa HEP! Hypetystä elämästä -näyttelyä, jossa tuodaan esille kysymyksiä hyvästä ja onnellisesta elämästä. Uskonto on monelle yksi elämän peruspilari ja merkittävä osa identiteettiä. Pääsiäisajan esillä olevien teosten äärellä voi pohtia omaa suhdettaan uskontoon ja kristinuskon sanomaan.

Asiantuntijaopastukset
Pääsiäisaikaan näyttelyssä järjestetään asiantuntijaopastuksia. La 30.3. klo 14 oppaana toimii lääninrovasti Jaana Marjanen Puijon seurakunnasta ja la 6.4. isä Timo Hirvonen Kuopion ortodoksisesta seurakunnasta.

Työpajat
Työpajassa koristellaan pääsiäismunia huovuttamalla ja kultaamalla kahtena lauantaina 23.3. ja 30.3. klo 13-15. Alle 10-vuotiaat aikuisen kanssa. 5/3 €. Ilmoittautumiset työpajaan p. 017 182 633.


______________________________________
Marja Louni
Intendentti/Chief Curator
Kuopion taidemuseo/Kuopio Art Museum
Kauppakatu 35
FIN-70100 Kuopio
Tel. +358 (0)44 7182639
marja.louni(at)kuopio.fi
www.taidemuseo.kuopio.fi<http://www.taidemuseo.kuopio.fi/>
______________________________________
http://www.facebook.com/Kuopiontaidemuseo


-- 
*************************************************************************
Viesti on tarkastettu roskapostinsuodatus- ja virustorjuntaohjelmistolla.
*************************************************************************


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta