[Nayttelyposti] Juhlavuosia Lönnströmin museoissa Raumalla

Lönnströmin taidemuseo info at lonnstromintaidemuseo.fi
To 20.Kesä. 12:52:11 EEST 2013


Juhlavuosia Lönnströmin museoissa Raumalla
Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo 25 vuotta
Lönnströmin taidemuseo 20 vuotta

Teollisuusneuvos Teresia Lönnströmin (1895–1986) testamentin mukaisesti 1987 perustettiin Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö ja seuraavana vuonna Lönnströmien koti avattiin kotimuseona. Tänä kesänä Lönnströmin kotimuseon avaamisesta tulee siis kuluneeksi 25 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kotimuseossa on esillä pienoisnäyttely Rafu Lönnström, jossa kerrotaan Teresia Lönnströmin puolison tarina. Lönnström-yhtiöiden pääjohtaja harrasti kirjallisuutta, teatteria ja kuvataidetta. Teresia ja Rafael Lönnström aloittivat taiteen keräämisen jo varhain ja Teresia jatkoi sitä vuosikymmenien ajan miehensä kuoleman jälkeen.

Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö avasi Lönnströmin taidemuseon Raumalla vuonna 1993 Wladimir Soffronoffin kodikseen rakennuttamassa jugendtalossa toteuttaakseen Teresia Lönnströmin testamentin määräystä edistää kuvataiteita. Lönnströmin taidemuseolla on nähty vuosien varrella useita merkittäviä nykytaiteen näyttelyitä, mutta myös taidehistorian eri vaiheet ovat tulleet yleisölle tutuksi näyttelyiden kautta.

Syksyllä 2013 Lönnströmin taidemuseossa on esillä Laila Pullisen 80-vuotisjuhlanäyttely Valon kaari. Näyttelyssä nähdään kuvanveistäjä Pullisen teoksia eri vuosikymmeniltä, viimeisimmät ovat tältä vuodelta. Veistosten lisäksi esille tulee myös piirustuksia. Lönnströmin taidemuseon aulassa on usean vuoden ajan ollut esillä Laila Pullisen pronssireliefi Teresia ja Rafael Lönnström. Teresia Lönnström arvosti Laila Pullisen taidetta ja tilasi siksi kaksoismuotokuvan itsestään ja miehestään professori Pulliselta. Lönnströmin taidemuseon tuottama juhlanäyttely Valon kaari tulee olemaan esillä Vaasassa Kuntsin modernin taiteen museossa 31.1.2014 –20.4.2014 ja Kouvolan taidemuseo Poikilossa 8.5.–31.8.2014.

Parhaillaan Lönnströmin taidemuseossa on esillä Viiva Italia -näyttely (8.9.2013 asti). Ateneumin taidemuseon tuottama näyttely esittelee Rolando ja Siv Pieraccinin Ateneumin taidemuseolle lahjoittamaa italialaisen taidegrafiikan kokoelmaa. Näyttelyssä on esillä keskeisiä 1900-luvun modernismin taiteilijoita, kuten Marino Marini, Giorgio Morandi, Giorgio de Chirico ja Luigi Bartolini. Marino Marinin ja Giacomo Manzùn on sanottu vaikuttaneen Laila Pullisen taiteeseen, mutta taiteilijan poika, Jean Ramsay on todennut Alberto Burrin olleen keskeisin vaikuttaja. Viiva Italia -näyttelyssä on esillä grafiikkaa kaikilta näiltä italialaistaiteilijoilta.


Lönnströmin taidemuseo
Valtakatu 7
26100 Rauma
045 2610 504
info at lonnstromintaidemuseo.fi<mailto:info at lonnstromintaidemuseo.fi>
www.lonnstromintaidemuseo.fi<http://www.lonnstromintaidemuseo.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta