[Nayttelyposti] Lönnströmin taidemuseon kesänäyttelyt

Lönnströmin taidemuseo info at lonnstromintaidemuseo.fi
To 13.Kesä. 12:11:12 EEST 2013


VIIVA ITALIA
Italian mestareita Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelmasta
Lönnströmin taidemuseossa 8.6.–8.9.2013
Lönnströmin taidemuseossa nähdään tänä kesänä italialaisten 1900-luvun kuvataiteilijoiden grafiikkaa, joka vakuuttaa katsojan suvereenilla värien käytöllä sekä herkällä ja ilmaisuvoimaisella piirrosjäljellään. Näyttely Viiva Italia – Italian mestareita Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelmasta esittelee Pieraccinien Ateneumin taidemuseolle vuonna 2008 lahjoittamaa grafiikan kokoelmaa. Kirjojen kustantajana toimiva Rolando Pieraccini aloitti taidekokoelman keräämisen 1960-luvulla. Hän on asunut Suomessa lähes 40 vuotta ja edistänyt monin tavoin Suomen ja Italian välisiä kulttuurisuhteita.
Viiva Italia -näyttely oli esillä Ateneumin taidemuseossa 2010–2011. Aiemmin tänä vuonna näyttely nähtiin Mikkelin taidemuseossa ja Etelä-Karjalan taidemuseossa Lappeenrannassa. Kiertonäyttelyssä on mukana kokoelmaan viime vuosina liitettyjä uusia hankintoja. Teokset on valittu yhteistyössä Ateneumin taidemuseon kokoelmista vastaavan projektipäällikkö Erkki Anttosen kanssa. Näyttelyn  on tuottanut Ateneumin taidemuseo.


PIA KOUSA

Haavoittunut bambi – kertomuksia metsästä

Lönnströmin taidemuseon Pihatalon Studiossa

8.6.–21.7.2013

Lönnströmin taidemuseon Pihatalon Studiossa on esillä kesä-heinäkuussa Pia Kousan (s. 1977)  Haavoittunut bambi – kertomuksia metsästä -valokuvanäyttely. Näyttelyssä toden ja sadun rajapinta hämärtyy. Luonto ja metsä on kuvattu ja esitetty todellisina, mutta yhtä aikaa niissä on latautuneena sadunomaisuutta ja tarinoita, mutta myös keinotekoisuutta ja mielikuvia.

Pia Kousa on kiinnostunut elävän kuvan historian varhaisista keksinnöistä, valokuvauksen pioneereista ja mediakulttuurin esitysperinteestä. Hän käsittelee usein teoksissaan valokuvan, illuusion, jäljittelyn ja todellisuuden suhdetta luontokuvaston kautta.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.Lönnströmin taidemuseo ja Pihatalon Studio, Valtakatu 7, Rauma.

Avoinna ti–to 12–17 pe–su 12–16.

Poikkeukselliset avoinnaoloajat: museo on suljettu 21.–23.6., museo on avoinna Pitsiviikolla 24.–25.7. klo 12–18

Lönnströmin taidemuseon pääsyliput 7/4/0 €.

Pihatalon Studioon on vapaa sisäänpääsy.

Lue lisää: www.lonnstromintaidemuseo.fi<http://www.lonnstromintaidemuseo.fi>

Lönnströmin taidemuseo
Valtakatu 7
26100 Rauma
045 2610 504
info at lonnstromintaidemuseo.fi<mailto:info at lonnstromintaidemuseo.fi>
www.lonnstromintaidemuseo.fi<http://www.lonnstromintaidemuseo.fi>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta