[Nayttelyposti] Uudenkaupungin museon kesänäyttely porvariston hepeneistä avautui

Mari Jalava mari.jalava at uusikaupunki.fi
Ti 4.Kesä. 12:16:30 EEST 2013


Hienoissa hepeneissä Uudenkaupungin kulttuurihistoriallisessa museossa

1900-luvun alkuun saakka ihmisen vaatetus kertoi hänen asemansa ja säätynsä. Vain tietyssä asemassa oleva henkilö saattoi pukeutua uusimman muodin mukaan. Vielä 1700-luvulla pukeutuminen oli Ruotsi-Suomessa määritelty laissa, ylellinen pukeutuminen tuomittiin yhtenä valtiontalouden vaarana. 

Miten merenrantakaupungin porvaristo sitten koristautui 1800-1900 –lukujen taitteessa? Siitä kertoo Uudenkaupungin museon kesän 2013 näyttely Hienoissa hepeneissä. Näyttelyssä on esillä niin miesten kuin naistenkin asusteita – käsilaukuista ja hatuista viuhkoihin ja silkkilompakoihin. Omana pienoisnäyttelynään esitellään muotipaperinukkeja. 

Näyttelyn yhteydessä kävijä voi myös hullutella pukeutumalla vaikka silinterihattuun tai opetella viuhkan oikeaoppista liikehdintää. 

Uudenkaupungin kulttuurihistoriallinen museo sijaitsee 1870-luvulla rakennetussa tupakkatehtailijan kaupunkitalossa, jossa on säilynyt myös paljon alkuperäistä kiinteää sisustusta. Museon yläkerta kertoo kaupungin merellisestä historiasta. Museossa myös lapsivieraat voivat paitsi leikkiä hepeneillä tai paperinukeilla myös leikkiä salapoliisia, entisajan kauppaleikkejä tai vaikka testata puujalkakävelyä museon puutarhassa.

Hienoissa hepeneissä  3.6.-25.8.2013
Avoinna MA-PE 10-17, LA-SU 12-15
Uudenkaupungin kulttuurihistoriallinen museo, Ylinenkatu 11, Uusikaupunki
044 351 5447
museo at uusikaupunki.fi
http://uusikaupunki.fi/museo
www.facebook.com/uudenkaupunginmuseo

 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta