[Nayttelyposti] Rahat vai henki? Keskusteluluento Kuopion taidemuseossa 10.8. klo 14

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Ti 30.Heinä. 08:44:26 EEST 2013


Valokuvataiteilijat Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo kertovat ajatuksistaan metsästä taidemuseossa esillä olevan Kultainen metsä -näyttelyn pohjalta ja haastavat kuulijat pohtimaan omaa suhdettaan luontoon. Taiteilijat ovat tulleet tunnetuiksi metsän kulttuuristen ja henkisten arvojen puolestapuhujina. He ovat tarkastelleet aihetta eri näkökulmista yli 25 vuoden ajan ja sen pohjalta on syntynyt lukuisia näyttelyitä ja julkaisuja.

Ritva Kovalainen on käsitellyt ihmisen ja luonnon suhdetta lukuisissa näyttelyissä ja kuvateoksissa. Viime aikoina erityisesti puut ja metsät ovat olleet Kovalaisen tuotannossa pääroolissa. Sanni Sepon työn lähtökohta on yhteiskunnallisuudessa ja dokumentaarisuudessa. Hän nostaa töissään esiin yksilöitä, jotka elävät omaan tapaansa erilaisten sosiaalisten tilanteiden puristuksessa. Myös ihmisen ja luonnon suhde on ollut kantava teema hänen tuotannossaan.

Rahat vai henki? aloittaa Kultainen metsä -näyttelyyn liittyvän keskusteluluentojen sarjan. Syksyn aikana metsäteemaa käsitellään Kuopion taidemuseossa useana lauantaina klo 14. Keskustelujen avaajina toimivat metsäalan erityisasiantuntijat. Kuhunkin tilaisuuteen kutsutun kahden luennoitsijan kohtaamisista syntyy mielenkiintoisia ajatustenvaihtoja, joihin myös kuulijoilla on mahdollisuus osallistua ajatuksineen ja kysymyksineen.

Kultainen metsä -näyttely tapahtumineen on osa Maaseudun Sivistysliiton ja Natur och Miljön ympäristösivistyksen hanketta ja yhteistyötä Kuopion taidemuseon kanssa. Näyttely-yhteistyökumppanina ovat myös Helsingin taidemuseo ja Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys.  Tilaisuuksiin taidemuseon pääsymaksulla.Tiedotuskäyttöön tarkoitettuja kuvia osoitteista:
http://ymparistosivistys.fi/uutiset/press/ ja http://taidemuseo.kuopio.fi/tiedotus

Lisätietoja:
Kuopion taidemuseo, intendentti Marja Louni, puh. 044 7182639, marja.louni(at)kuopio.fi

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35
70100 Kuopio
Puh. 017-182 633
ti-la 10-17, su-ma suljettu
5/3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi


-- 
*************************************************************************
Viesti on tarkastettu roskapostinsuodatus- ja virustorjuntaohjelmistolla.
*************************************************************************


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta