[Nayttelyposti] Yleisöopastus Arkkitehtuurimuseon Pilvilinnoja-näyttelyyn keskiviikkona kello 18

Hanna Galtat hanna.galtat at mfa.fi
Ma 7.Tammi. 11:48:42 EET 2013YLEISÖOPASTUS Pilvilinnoja - pöydälle jääneitä suunnitelmia -näyttelyyn
Keskivikkona 9.1.2013 klo 18:00
Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24

Näyttelyn kuraattori Elina Standertskjöld kertoo Arkkitehtuurimuseon piirustuskokoelman kuuluvista toteutumattomista suunnitelmista, kilpailuehdotuksista ja diplomitöistä. Näyttelyssä on mukana mm. Eliel Saarisen Kansainliiton palatsi Geneveen sekä Herman Geselliuksen, Usko Nyströmin, Vilho Penttilän ja Sigurd Frosteruksen kaupunkisuunnitelmia. Sisäänpääsy 6/3€

Seuraava opastus keskiviikkona 13.2.2013 klo 17:00.
Tervetuloa!


Tulossa myös:

VISITING LECTURE
Personal Architecture: Sami Rintala (Rintala Eggertson Architects)
Monday January 21, 2013, 6pm, Museum of Finnish Architecture, Kasarmikatu 24
Organised by Aalto University Department of Architecture and the Museum of Finnish Architecture in association with the Carlton University School of Architecture's Helsinki Satellite Studio. Lecture is held in English. Entrance 6/3 €.
NÄYTTELYT 5.12.2012 - 25.2.2013


UNBUILT HELSINKI, iso näyttelyhalli

Näyttely esittelee rakentamatonta kaupunkia ja sen asukkaita. Sen ovat kuratoineet Åbäke ja Nene Tsuboi Arkkitehtuurimuseon arkiston tuella. Unbuilt Helsinki on mallihuone – huoneellinen pienoismalleja ja ajankohtaisten vaihtoehtojen typologiaa. Tämän uuden kokoelman herättämä kysymys ei niinkään ole “mitä jos?” vaan “miten?”. Esillä olevat kohteet ovat arkkitehtuurikilpailujen valintaprosesseissa hylättyjä ehdotuksia, jotka ovat saaneet aineellisen muodon. Pienoismalli on uuden keskustelun alkusysäys. Se ei esitä isompaa, hohdokkaampaa rakennusta. Se on esine, jonka ympärillä ihmiset voivat istuskella, kuvitella ja keskustella. Se ravistelee kaavamääräysten ja rakennettujen talojen todellisuutta. Mallit ovat yhteisiä niiden oikeiden omistajien kanssa ja niihin on loihdittu ”elämän henkäys”. Ne ovat kuin hakkeroitu Sampo, elämän luomisen välineitä. Ne ovat rakentamaton kaupunki.
Tulossa myös tapahtumia!

PILVILINNOJA - PÖYDÄLLE JÄÄNEITÄ SUUNNITELMIA, pieni näyttelyhalli

Arkkitehtuurimuseon piirustuskokoelmaan kerätään suomalaisten arkkitehtien alkuperäispiirustuksia. Kokoelma käsittää tällä hetkellä noin puoli miljoonaa piirustusta pääosin 1900-luvulta. Kokoelmissa painottuu arkkitehdin suunnitteluprosessin seuraaminen. Tämän tuloksena kokoelmiin sisältyy myös suuri määrä toteutumattomia suunnitelmia ja kilpailuehdotuksia. Nämä pöydälle jääneet suunnitelmat ovat monesti arkkitehtuurin historian kannalta jopa mielenkiintoisempia kuin toteutetut suunnitelmat. Niihin eivät ole vielä vaikuttaneet rakennuttajan muutosehdotukset eivätkä säästötoimet. Arkkitehdin tekemissä luonnoksissa ja kilpailuehdotuksissa kiteytyy usein suunnitelman keskeisin ajatus. Yksi ainoa piirustus saattaa sisältää tärkeän viestin syntyaikansa ihanteista tai siemenen arkkitehtuurin tulevasta kehityssuunnasta.
Lue lisää mfa.fi<http://mfa.fi/>

Seuraa tapahtumia Facebook<https://www.facebook.com/Arkkitehtuurimuseo> / Twitter<https://twitter.com/Arkkitehtuurimu>

ARKKITEHTUURIMUSEO
Kasarmikatu 24, Helsinki

ti-su 11-18
ke 11-20

6/3/0 e
Yhteislippu Arkkitehtuurimuseoon ja Designmuseoon 12 e.
--

Hanna Galtat
Tiedottaja / Communications
Arkkitehtuurimuseo / Museum of Finnish Architecture
Kasarmikatu 24, Helsinki Finland
+358 (0)45 7731 0468
hanna.galtat at mfa.fi

UNBUILT HELSINKI / Pilvilinnoja 5.12.2012–24.2.2013
Runsas ohjelmisto / Jam-packed programme
mfa.fi<http://mfa.fi/> / finnisharchitecture.fi<http://www.finnisharchitecture.fi/>
Facebook<https://www.facebook.com/Arkkitehtuurimuseo> / Twitter<https://twitter.com/Arkkitehtuurimu>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta