[Nayttelyposti] Viimeinen viikko Paratiisin hedelmien äärellä Keravan taidemuseossa!

Meskus Jenni jenni.meskus at kerava.fi
Ma 26.Elo. 12:54:29 EEST 2013


Vielä ehtii nähdä naivismia vuoristokylistä ja hiilikaivosten uumenista Keravan taidemuseon kesänäyttelyssä Paratiisin hedelmiä - puolalaista nykykansantaidetta. Tähän asti kattavin puolalaista nykykansantaidetta Suomessa esittelevä näyttely on esillä Taide- ja museokeskus Sinkassa sunnuntaihin 1.9. saakka.

Mukana on lähes 300 veistosta, maalausta ja grafiikanvedosta yli 70 itseoppineelta taiteilijalta. Elämänmakuisessa näyttelyssä puu on taipunut eläimiksi, maalarit ovat loihtineet mielikuvituksellisia näkyjä ja humoristisiakin kohtauksia elämän monimuotoisuudesta ja graafikoiden mustavalkoiset vedokset kutsuvat viettämään aikaa yksityiskohtien lumossa. Taiteeseen heittäytyminen on tuonut rikkaudet ulkoisen köyhyyden keskelle, lohdun suruun tai puheen äänensä menettäneelle. Useat näyttelyn taiteilijoista ovat tehneet taidetta itselleen, omaksi lohdukseen tai ilokseen. Mutta heidän teostensa omaleimaisuus ja tulkintojen aitous on sytyttänyt myös katsojien tunteet. Näyttelyyn on koottu teoksia 1920-luvulta nykypäivään, ja se tarjoaa monia eri näkökulmia taiteen tarjoamaan intohimoon. Näyttelyn teokset kuuluvat Krakovan Etnografisen museon, Katowicessa toimivan Sleesian museon ja krakovalaisen keräilijä Leszek Macakin kokoelmiin.

Kokonaisvaltaisen näyttelykokemuksen takaa yhdessä kuvanveistäjä Tapani Kokon kanssa suunniteltu näyttelyarkkitehtuuri omintakeisine jalustoineen ja lintujen laulupuineen. Samalla voi nauttia myös esillä olevista keravalaisen visionääritaiteilija Erkki Nousiaisen (s.1926) akryylimaalauksista sekä pastellitöistä, jotka kuuluvat Keravan taidemuseon kokoelmaan.

Näyttelyn viimeisenä päivänä sunnuntaina 1.9. ilmainen sisäänpääsy!

Paratiisin hedelmiä on avoinna:
ti, to, pe 11-18
ke 12-19
la, su 11-17

Keravan taidemuseo, Taide- ja museokeskus Sinkka, Kultasepänkatu 2, 04250 Kerava
www.sinkka.fi<http://www.sinkka.fi>, 040 318 4300, facebook.com/TaideJaMuseokeskusSinkka


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta