[Nayttelyposti] Rosa Liksomin Presidentti-näyttely avautuu Tamminiemessä

Häkkinen, Sari Sari.Hakkinen at nba.fi
Ma 15.Huhti. 10:52:11 EEST 2013


Rosa Liksomin Presidentti-näyttely avautuu Tamminiemessä

Café Adjuntantissa Tamminiemessä avataan 17.4. Rosa Liksomin näyttely "Presidentti - kohtauksia presidentti Kekkosen elämästä". Näyttelyyn on valittu teoksia, jotka kertovat tarinaa Urho Kekkosen elämästä ja toiminnasta presidenttinä.

Teoksiin on vangittu herkullisia hetkiä Suomen pitkäaikaisimman presidentin uran varrelta. Mukana ovat mm. Lapin hiihtoreissut, Neuvostoliiton Kostamus-hanke, ETYKiä unohtamatta. Tosiasioihin perustuvien tarinoiden kautta näyttely valottaa samalla oivaltavasti Suomi-neidon kehitystä idän ja lännen vellovien suhteiden välissä.

Näyttelyssä on esillä noin 50 maalausta ja posliinityötä. Se on jatkoa Rosa Liksomin vuoden 2004 Finlandia-näyttelylle, joka esitteli Suomen historian käännekohtia tunnettujen suomalaisten taiteilijoiden, poliitikkojen ja merkkihenkilöiden kautta. Näyttelyn käsikirjoituksen on tehnyt vuonna 2012 edesmennyt tietokirjailija Risto Kautto. Näyttely on avoinna vuoden loppuun asti.

Kuvataiteilija ja kirjailija Rosa Liksom on koulutukseltaan antropologi. Hän on opiskellut Helsingin yliopiston lisäksi Brezhnevin ajan Neuvostoliitossa, Norjan kalatehtailla ja Kööpenhaminan Christianiassa. Kuvataiteen, romaanien ja novellikokoelmien lisäksi monipuolinen taiteilija on tehnyt sarjakuvia ja lastenkirjoja.

Tämä tiedote ja lehdistökuvat ovat Museoviraston verkkosivuilla osoitteessa http://www.nba.fi/fi/ajankohtaista/tiedotearkisto?Article=5770

Lisätietoja:
Museonhoitaja Aino-Maija Kaila, puh. 040 128 6362, aino-maija.kaila at nba.fi


Tamminiemi ja Café Adjutant, Seurasaarentie 15, 00250 Helsinki
Museo ja kahvila ovat avoinna ke - su klo 11-17.
http://www.nba.fi/fi/museot/urho_kekkosen_museo
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta