[Nayttelyposti] Porvoon Taidetehdas avautuu yleisölle 14. toukokuuta - näyttelyihin voi jo tutustua

Hilska Sari Sari.Hilska at porvoo.fi
Pe 11.toukokuu. 13:06:30 EEST 2012


Porvoon Taidetehdas avautuu yleisölle 14. toukokuuta - näyttelyihin voi jo tutustua

 

Porvoon Taidetehtaan avajaisviikkoa vietetään 14.-20. toukokuuta monenlaisin tapahtumin. Talo on täynnä kulttuuria kaikissa muodoissaan. Taidetehtaan näyttelyt Taidehallissa ja Tehdassalissa ovat jo avoinna yleisölle.

 

Porvoon Taidehalli on taidetta tulvillaan

 

Taidehalli avasi 5.5. ovensa Porvoon Taiteilijaseuran yhteisnäyttelyllä "Tämän työn takana seison". Näyttely sai nimensä ajatuksesta, että kukin osallistuja tarjoaa näyttelyyn parastaan ilman rajaavaa teemaa. Mukana on muun muassa maalauksia, grafiikkaa, installaatiota, veistoksia ja videotaidetta.

 

Näyttelyyn osallistuvat: Malena Granqvist, Niels Haukeland, Sade Hiidenkari, Kari Holopainen, Ylva Holländer, Maikku Huovila, Petri Hytönen, Kaija-Riitta Iivonen, Leena Illukka, Marika Kaarna, Satu Kalliokuusi, Kirsi Kaulanen, Tiina Kolehmainen, Erik Laine, Harri Leppänen, Jukka Muhonen, Nelli Nio, Kari Nuutinen, Kristiina Parviainen, Anitta Ruotsalainen, Antti Ruuhela, Paula Salmela, Sirkka Tapio, Jenni Tuominen, Aino Ulmanen, Jarmo Vellonen ja Sari Vuorenpää.

 

Taidehallin tilassa on esillä myös Yrjö A. Jäntin taidekokoelma. Uudessa kokoelmanäyttelyssä on esillä tuorein osa eli teoksia 1950-80-luvuilta. Kokonaisuus toimii porttina nykytaiteeseen, sillä joukossa on myös paljon yhä toimivien taiteilijoiden teoksia. Innokas taiteen keräilijä, WSOY:n entinen pääjohtaja Yrjö A. Jäntti (1905-1985), lahjoitti vuonna 1984 Porvoon kaupungille yli tuhannen teoksen kokoelman kotimaista taidetta.

 

Taidehallissa avautuu lisäksi Porvoon Taideyhdistyksen Taidelainaamo Konsta ja Shop, pieni myymälä, jossa myydään muun muassa taiteilijoiden ja muotoilijoiden tuotteita lahjaksi tai omaksi iloksi.

 

Taidehalli on avoinna ma-ti klo 11-19 ja la-su klo 12-16. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

 

Jukka Rintalan Viivasta unelmaksi -näyttely 11.5.-10.6. Taidetehtaan Tehdassalissa 

 

Muotitaiteilija Jukka Rintala on valovoimainen ja laaja-alainen muodin ammattilainen, joka on laajentanut tuotesuunnitteluaan laajasti myös sisustamisen alueelle. Kuvataiteilijana hän on ansioitunut akvarellimaalarina ja piirtäjänä. Jukka Rintalan akvarelleille on ominaista samanaikaisesti vahva siveltimen veto ja ilmaisun herkkyys. 

 

Näyttelyssä esitellään Jukka Rintalan tuotantoa laajasti. Esillä on uniikkeja iltapukuja, vaatemallistoa sekä sisustustuotteita, kuten mattoja ja pöytäliinoja.

 

Jukka Rintala on tavattavissa 13.5., 9.5. ja 20.5.

Näyttely on avoinna: ti-pe klo 11-18, la-su klo 12-18. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Tervetuloa Taidetehtaalle!

 

Tutustu avajaisviikon ohjelmaan osoitteessa www.taidetehdas.fi

 

Lisätietoja:

Porvoon Taidehalli

Taidetehdas

Läntinen Aleksanterinkatu 1

06100 Porvoo

 

puh. 040 730 9273

taidehalli[at]porvoo.fi

 

www.porvoo.fi/kulttuuri

 

www.porvoontaiteilijaseura.comLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta