[Nayttelyposti] Postikortin Päivät Postimuseossa ensi viikonloppuna

Pärssinen Helena Helena.Parssinen at posti.fi
Ke 7.Maalis. 16:12:53 EET 2012


Postikorttiväen vuoden 2012 päätapahtuma, Postikortin Päivät, järjestetään Postimuseossa 10.-11.3. Tapahtuma kokoaa yhteen postikorttikulttuurista kiinnostuneet sekä vankan joukon postikorttikauppiaita Suomesta, Englannista, Ruotsista ja Virosta. Tapahtumaan liittyy kaksi Suomen Postikorttiyhdistys Apollon tuottamaa postikorttinäyttelyä ja oheisohjelmaa.

Postikortin Päiviin liittyvien korttinäyttelyiden aiheina ovat Matkalla ja Äijäenerkiaa. Matkalla -näyttely, joka on esillä 17.3. saakka, esittelee kiintoisia näkökulmia matkoihin ja matkusteluun. Äijäenerkiassa pohditaan äijien ja miesten tekemisiä ja miehisyyttä postikorteilla ja se on nähtävillä 31.3. saakka.

Päivien nimikkokortin "Kaksin kaunihimpi" on toteuttanut tilaustyönä Osmo 'Omppu' Omenamäki, joka on paikalla signeeraamassa korttia. Originaalityö myydään sunnuntaina klo 15 huutokaupalla postikorttikulttuurin edistämiseksi. Suomen Postikorttiyhdistys Apollo on nimennyt Ompun vuoden postikorttitaiteilijaksi.

Apollon oma info kertoo keräilystä, vastaa postikortteja koskeviin kysymyksiin sekä järjestää korttiarpajaiset. Lauantaina 10.3. kello 13 ja 14 postimies Verneri (näyttelijä Jyrki Kallius) muistelee Helsingin Pääpostitalon ja Postin vaiheita.

Postikortin Päivät ovat avoinna Postimuseossa, Helsingin Pääpostitalossa, Asema-aukio 5 H lauantaina ja sunnuntaina 10.-11.3. kello 10-16. Päiville on vapaa pääsy.
Helena Pärssinen
projektisuunnittelija
Itella Oyj, Postimuseo
PL 167, 00101 HELSINKI
Helsingin pääpostitalo, Asema-aukio 5 H
puh. 020 451 4775
helena.parssinen at posti.fi<mailto:helena.parssinen at posti.fi>
www.postimuseo.fi<http://www.postimuseo.fi>
Postimuseo on Trafiikki-museo: www.trafiikki.fi<http://www.trafiikki.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta