[Nayttelyposti] Vapriikin Innovaatiot-näyttely uudistui

Poikajärvi Tähtitalvikki Tahtitalvikki.Poikajarvi at tampere.fi
Ti 26.Kesä. 07:49:24 EEST 2012


Vapriikki avaa tänään täysin uudistetun Innovaatiot-näyttelyn

 

Vapriikissa voi tutustua tamperelaisiin innovaatioihin entistä laajemmassa ja elämyksellisemmässä näyttelyssä. Museossa voi mm. ajaa metsäkonetta simulaattorilla, opetella kitaransoittoa Wild Chords pelillä ja perehtyä Nokian tarinaan Tampereen seudulla.

 

Innovaatiot-näyttely avautuu kokonaan uudistettuna 26.6. Elämyksellinen näyttely tarjoaa paljon uutta tutkittavaa ja kokeiltavaa koko perheelle. Kävijä voi esim. tutkia, millaista valoa Suomen ensimmäinen hehkulamppu on tuottanut tai kokeilla kaupungissa valmistettujen hammaspyörien toimintaa. Oppaana innovaatioiden maailmassa toimii tamperelainen keksijä ja kelloseppä Juho Holmstén-Heiniö, joka vilistää animaatioissa ja kysyy kävijöiltä keskeisiä kysymyksiä.

 

Näyttely tuo esille lukuisia Tampereella keksittyjä tai kehitettyjä ilmiöitä: Tampereen masuunin (1844) rautapadasta matkataan 2010-luvun huippuosaamiseen lääketieteellisen teknologian ja pelien kehittämisen parissa. Vapriikki on myös listannut kolmekymmentä Tampereen alueen keskeistä innovaatiota. Esillä ovat mm. maailman ensimmäinen kannettava puhesyntetisaattori Synte 2, Nokian kommunikaattori, Hota-pulveri, biohajoava ruuvi ja ainutlaatuinen aivoverenkierron tutkimuslaite vuodelta 1973.

 

Näyttely kehittyy jatkuvasti. Mikä voisi olla seuraava tamperelainen innovatiivinen tuote tai ilmiö? Omat ehdotuksensa voi jättää esille Innovaatiot-näyttelyssä.

 

 

Tähtitalvikki Poikajärvi
Viestintäsuunnittelija
Vapriikki
puh. 050 321 1189
www.vapriikki.fi

 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta