[Nayttelyposti] Terävä valo - Leukun juhlanäyttely 2012 Lapin maakuntamuseossa 8.6.–5.8.2012

Viitanen Ulla ROVANIEMEN KAUPUNKI Ulla.Viitanen at rovaniemi.fi
Pe 8.Kesä. 11:36:35 EEST 2012


Terävä valo − Leukun juhlanäyttely 2012

Lapin maakuntamuseo, Arktikum (vaihtonäyttelysali) 8.6.–5.8.2012


Kuvatoimisto Leukun ensimmäinen näyttely ja nettisivusto avattiin Arktikumissa Rovaniemellä vappuna 1999. Leukun perustivat kuvaajat, jotka halusivat luoda toimivan yhteyden kuvien käyttäjiin ja yleisöön. Työnjako on selvä: valokuvaajat kuvaavat ja Leuku hoitaa yhteydet kuvien käyttäjiin. Verkossa toimiva on-line kuvatoimisto on tarjonnut tähän ainutlaatuisen mahdollisuuden.



Kuvatoimisto Leuku palvelee käyttäjiä, jotka etsivät erilaista kuvatarjontaa kuin mitä uutistapahtumiin keskittyvät kuvatoimistot tarjoavat. Hakusanoihin perustuvan etsinnän lisäksi Leuku tarjoaa mahdollisuuden katsoa valokuvaajien tuotantoa kokonaisuutena ja sen sivuilla on mahdollista hakea kuvia ideoiden ja visuaalisen lähestymistavan avulla.



Vastuuntuntoisilla, vapailla valokuvaajilla on poikkeuksellinen mahdollisuus lähestyä aiheitaan asiantuntemustaan käyttäen, vilpittömästi ja ajan kanssa. Aidoista tilanteista syntyneitä kuvia voi kuvailla sanoilla kokemusperäinen, rehellinen, koskettava, näkemyksellinen. Valokuvaajien tärkein työ on valokuvata omia aiheitaan, omalla persoonallisella tavallaan; koko elämän kirjoa, kaikkia luonnon ilmiöitä ja eliöstöä sekä inhimillisen elämän pieniä ja suuria tapahtumia.



Leuku järjestää ja tuottaa myös valokuvanäyttelyitä. Lapin maakuntamuseon näyttelyssä Terävä valo – Leukun juhlanäyttely 2012 on esillä reilun 30 valokuvaajan teoksia. Näistä Pohjois-Suomessa asuvat Jaakko Alatalo, Miika Sirkiä, Arto Liiti, Veikko Vasama, Timo Veijalainen, Jorma Luhta, Hannu Hautala, Eero Kemilä ja Paavo Hamunen.



Kiitos valokuvaajien ja kiitos kuvien käyttäjien ja yleisön, Leuku elää ja tarjoaa nyt näyttelyvieraille mahdollisuuden tutustua kuvaajiensa aiheisiin reiluun 70 laadukkaan näyttelykuvan kautta ja laajempaan kuva-aineistoon nettisivustollaan, www.leuku.fi<http://www.leuku.fi/>.


Lisätietoja
Ulla Viitanen
vs. näyttelyamanuenssi
Lapin maakuntamuseo
Arktikum
Pohjoisranta 4
96200 Rovaniemi
tel. 016 322 8577
www.rovaniemi.fi/maakuntamuseo

Lapin maakuntamuseo on nyt Facebookissa:
www.facebook.com/lapinmaakuntamuseo






Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta