[Nayttelyposti] KERAVAN TAIDEMUSEO MUUTTAA

Meskus Jenni jenni.meskus at kerava.fi
Pe 13.Tammi. 08:57:39 EET 2012


KERAVAN TAIDEMUSEO MUUTTAA
Viimeinen viikonloppu Klondyketalossa

Keravan Taidemuseon 21-vuotinen toiminta Saviolla sijaitsevassa Klondyketalossa päättyy sunnuntaina 15. 1., kun Laatokan maisemiin, Äänisen ja Vienanmeren muinaisille kalliopiirrosalueille ja Aunuksen karjalaiskyliin johdatellut Maisema rajan takana -näyttely sulkee ovensa. Helmikuun lopussa taidemuseo muuttaa Keravan keskustaan uuden Taide- ja museokeskus SINKAN tiloihin yhdessä Keravan museon kanssa.

Keskuksen näyttelytoiminta alkaa elokuussa 2012 teatteriohjaaja Kristian Smedsin kuratoimalla poikkitaiteellisten tapahtumien sarjalla (24.8.-9.9.), jonka jälkeen katsojat pääsevät tutustumaan Keravalla toimineen Ornon valaisintehtaan tuotantoon. SINKASSA tapahtuu kuitenkin pitkin kevättä. Smedsin luotsaama taiteilijaryhmä aloittaa työskentelynsä talossa jo tammikuun lopussa, mikä saattaa näkyä yllättävillä tavoilla myös talon ulkopuolelle. Tuntumaa taloon ja sen toimintaan saadaan viimeistään Kerava-päivänä 17.6., jolloin keskuksen ovet ovat päivän ajan avoinna yleisölle.

Nyt viikonloppuna on siis viimeinen mahdollisuus jättää jäähyväiset Klondyketalolle ja suuren suosion saaneelle Maisema rajan takana -näyttelylle, jossa ovat mukana Impilahden Pitkärannasta kotoisin ollut taidemaalari Grigor Auer (1882-1967), karjalaiskylien elämää dokumentoinut Pekka Agarth, Äänisen kalliopiirrosalueita yhdessä tutkija Riitta Virtasen ja assistentti Erkki Murtosen kanssa kuvannut taiteilijaprofessori Marjukka Vainio sekä Säämäjärvelle retkueensa suunnannut Kuvataideakatemian tutkimusmatkaryhmä.

Keravan Taidemuseo
Kumitehtaankatu 5 F
04260 Kerava
Avoinna ti-pe 12-18, la-su 11-17
Puh. 09-294 8090
www.keravantaidemuseo.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta