[Nayttelyposti] Etelä-Savon aluetaidenäyttely Mikkelin taidemuseossa

Hyvönen Paula Paula.Hyvonen at mikkeli.fi
Ma 20.Helmi. 11:13:27 EET 2012


ETELÄ-SAVON ALUETAIDENÄYTTELY
Mikkelin taidemuseo 18.2. – 6.5.2012

Mikkelin taidemuseon ja Etelä-Savon taidetoimikunnan järjestämä aluetaidenäyttely tarjoaa mielenkiintoisen ja edustavan katsauksen tämän hetken eteläsavolaiseen taiteeseen. Näyttely on toteutettu perinteisesti avoimen kutsun periaatteella Etelä-Savossa asuville taiteilijoille, sekä ammattilaisille että harrastajille. Edellisen kerran alueen taidetta on esitelty vuonna 2002 Muoto itää – Taide itää –näyttelyssä. Tuolloin näyttely oli jaettuna kahteen osioon, jossa valokuva- ja veistotaide oli Savonlinnan taidemuseossa, maalaukset ja grafiikka Mikkelin taidemuseossa. Nyt näyttely on kokonaisuudessaan Mikkelin taidemuseossa, jossa teoksille on varattu molemmat kerrokset.
Näyttelyyn ilmoittautui 117 taiteilijaa ja teoksia jätettiin ehdolle 437. Teokset valitsi Espoon modernin taiteen museon EMMAn johtaja Markku Valkonen. Hän kuvaili tehtävää erittäin antoisaksi. Tarjonta oli hänen mielestään yllättävän runsasta ja merkittävää; Valkosesta oli ilahduttavaa nähdä, kuinka aktiivisia Etelä-Savossa ollaan taiteen kentällä. Hän korosti myös sitä, että harrastajat olivat lähteneet rohkeasti mukaan.
Lopulliseen näyttelykokonaisuuteen valikoitui 66 taiteilijaa ja 115 teosta vuosilta 2009-2012.  Esillä on maalauksia, veistoksia, valokuvia, sekatekniikka- ja tekstiiliteoksia sekä videoteoksia.

Näyttelyssä mukana olevat taiteilijat:
Lucien den Arend, Boyvermin, Jacques Coelho, Marketta Eerikäinen, Ismo Funke, Hannele Haatainen, Leena Halonen, Harri Heinonen, Jorma Hiltunen, Hinni Huttunen, Kaija-Leena Hänninen, Sami van Ingen, Taru Innanen, Maria de Jong, Risto Junnilainen, Peter Kaun, Tarja Karonsuo, Airi Kianto, Mitro Kontturi, Elise Kosonen, Tuomo Kukkonen, Anna-Liisa Kuosmanen, Matti Kurkela, Heini Kylliäinen, Tiina Kylliäinen, Ismo Kyllönen, Kari Kärkkäinen, Markku Laamanen, Juha Lahtinen, Seija Lakka, Anne-Maarit Lampila, Tuomas Lauriala, Birgitta Laurikainen, Pippa Laurio, Marjut Luukkonen, Jaana Lönnroos, Raija Marttinen, Juhana Moisander, Anneli Mäkelä, Ritva Nurmi, Lauri Nykopp, Marjaleena Outinen, Reino Parkkinen, Marja-Liisa Partanen, Anne Pelkonen, Paavo Pelvo, Susanna Pälviä, Maija Raussi, Hanna Räty, Siard, Anna Siiriäinen, Milka Stockhus, Raimo Suhonen, Maisa Tikkanen, Petri Turunen, Riitta Turunen, Susanna Tyrväinen, Hanna Vahvaselkä, Pirjo Vartiainen, Eija Vatanen-Siitari, Riitta Vauhkonen, Raimo Vokkolainen, Ritva-Liisa Virtanen, Seppo Väänänen, Irja Wilkko ja Nadia Zubareva.


AIDOSTI OMAA -KIRJA
Näyttelyn yhteydessä julkistettiin Aidosti omaa – Kuvataiteilijoita Etelä-Savosta –kirja, joka on Mikkelin taidemuseon ja Etelä-Savon taidetoimikunnan yhteisesti toteutettu katsaus tämän hetken ammattilaistaiteeseen Etelä-Savossa. Kirjan on toimittanut kuvataiteilija Tuomo Kukkonen, joka on vastannut myös kirjan graafisesta ilmeestä. Teos- ja taiteilijakuvista vastaa valokuvataiteilija Harri Heinonen. Artikkelin on kirjoittanut taidekriitikko Veikko Halmetoja. Julkaisussa esitellään 48 Etelä-Savossa asuvaa ja työskentelevää kuvataiteilijaa.



______________________________________________________

Mikkelin taidemuseo, käyntiosoite Ristimäenkatu 5, postiosoite Hallituskatu 8 E, 50100 Mikkeli, puh. 015 194 2424. www.mikkeli.fi/museot<http://www.mikkeli.fi/museot>, museot(at)mikkeli.fi<mailto:museot at mikkeli.fi>.
Museo on avoinna talvikaudella (loka-huhtikuu) ke 12 – 19, to, pe, su 10 ‑ 17, la 10 ‑ 13, ma-ti suljettu. Kesäkaudella (touko-syyskuu) ti-su 10-17, ke 12-19, la 10-13, ma suljettu. Loka-huhtikuussa perjantaisin vapaapääsy.
Pääsymaksu aikuiset 5 €, opiskelijat 2,50 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Ryhmille opastuksia arkisin klo 8-17, puh (015) 194 2424, fax (015) 366 161, museot(at)mikkeli.fi. Varaukset museon toimistosta.






Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta