[Nayttelyposti] Maan väkeä ja muita tarinoita -näyttely Lapin maakuntamuseossa

Viitanen Ulla ROVANIEMEN KAUPUNKI Ulla.Viitanen at rovaniemi.fi
Ke 15.Helmi. 14:07:52 EET 2012


Maan väkeä ja muita tarinoita - Lea Kaulasen nukkeasetelmia  

Lapin maakuntamuseo, Arktikum 15.2.-31.5.2012


Lappi on monien mukavien, mielikuvituksellisten - ja hieman pelottavienkin tarinoiden maa. Tarinat ovat olleet aikansa viihdettä, ne ovat kulkeneet suusta suuhun ja niiden kautta on siirretty perimätietoa sukupolvelta toiselle. Ne ovat olleet varoittavia tai opettavaisia, joskus humoristisia tai toisinaan karmeita. Tarinoilla on ollut oma tärkeä paikkansa ihmisten elämässä.

 

Maan väkeä ja muita tarinoita - näyttelyssä vanhat ja uudemmat lappilaiset tarinat heräävät henkiin nukketaiteilija Lea Kaulasen asetelmissa. Näyttelyssä voit kurkistella normaalisti näkymättömissä piileskelevään maahisten ja haltijoiden maailmaan. Näet ja kuulet mitä tapahtui kummitustalossa, tai voit kuulostella mitä mahtoi entisaikain ämmi tuumailla? Lisäksi tutustutaan vanhan äijin elämänvilosoviaan, ja paljon muuta...

 

Lea Kaulanen on lappilainen nukentekijä Äkäslompolosta. Hän on valmistanut erilaisia nukkeja sekä tarinallisiin asetelmiin että nukketeattereille jo yli kymmenen vuoden ajan. Hänen tarinoita kertovia asetelmiaan on esillä mm. luontokeskus Kellokkaassa ja nukentekijän omassa Navettagalleriassa.

 

Lea Kaulasen nuket ovat yksilöitä, joilla on kullakin oma tarinansa kerrottavaan. Ne ovat hieman rosoisia, ajatuksia herättäviä, luonteikkaita persoonia, jotka odottavat kuulijaansa. Tervetuloa kuuntelemaan mitä kaikkea näillä nukeilla on juuri sinulle kerrottavana. 

 

 

 

Lisätietoja,

 

Ulla Viitanen

vs. näyttelyamanuenssi

Lapin maakuntamuseo

Arktikum
Pohjoisranta 4
96200 Rovaniemi

email. ulla.viitanen at rovaniemi.fi <mailto:ulla.viitanen at rovaniemi.fi> 

tel. 016 322 8577

www.rovaniemi.fi/maakuntamuseo

 

 



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta