[Nayttelyposti] AJTONTA - Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä -näyttely avautunut

Viitanen Ulla ROVANIEMEN KAUPUNKI Ulla.Viitanen at rovaniemi.fi
Ma 3.Joulu. 12:55:26 EET 2012


AJATONTA – Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä

Lapin maakuntamuseo, Arktikum 30.11.2012−26.5.2013



AJATONTA – Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä -näyttely esittelee Alvar Aallon Rovaniemen tuotantoa. Aallon arkkitehtuuri on tunnettua, mutta aihe on ehtymätön ja jokainen aika luo siihen oman näkökulmansa. Näyttelyn avulla haluamme lisätä paikallisen kulttuuriperinnön arvostusta ja nostaa esille Aallon vähiten tunnetun työn Rovaniemellä – hyvin säilyneen Korkalorinteen asuntoalueen.



Näyttelyn ensimmäinen osa esittelee arkkitehtuuria historiallisesta ja toinen osa rakennusten käyttäjien näkökulmasta. Kävijöiden, työntekijöiden ja asukkaiden kokemuksia Aallon rakennuksista on kerätty haastattelemalla ja kyselyiden avulla. Tämä lähestymistapa avaa erilaisen ja täydentävän näkökulman Aallon tuotantoon antaen tilaa myös kriittisille kommenteille.



Näyttelyssä on esillä myös Alvar Aallon toimiston ja Artekin suunnittelemia huonekaluja ja valaisimia. Kalusteet ovat lainassa Rovaniemen kaupunginkirjastosta ja kaupungintalosta. Irrottamalla huonekalut ja valaisimet tyypillisestä ympäristöstään haluamme kiinnittää katsojan huomion niiden muotoiluun.



Näyttelyn toteuttaa Lapin maakuntamuseo ja tutkija Charlotte Malaprade yhteistyössä Alvar Aalto -museon kanssa. Näyttelyä ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Lapin kulttuurirahasto.

Osa näyttelystä lähtee kiertoon näyttelyn päätyttyä ja loppuvuodesta 2013 näyttely siirtyy  Rovaniemen kaupungintalon aulaan.



Lisätietoja

Ulla Viitanen
vs. näyttelyamanuenssi
Lapin maakuntamuseo
Arktikum
Pohjoisranta 4
96200 Rovaniemi
tel. 016 322 8577
www.rovaniemi.fi/maakuntamuseo

Lapin maakuntamuseo on nyt Facebookissa:
www.facebook.com/lapinmaakuntamuseo











Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta