[Nayttelyposti] Rautatiemuseopäivät 11.-12.8.2012

Inka Alén inka.alen at rautatie.org
Pe 3.Elo. 16:18:15 EEST 2012


Rautatiemuseopäivät 11.-12.8.2012
 
Suomen rautateiden ja VR:n 150-vuotistaipaleen historiallista pääjuhlaa vietetään 11. - 12. elokuuta Suomen Rautatiemuseolla Hyvinkäällä. Kautta aikojen laajimmassa alan tapahtumassa on esillä huomattavan laaja otos niin henkilö- kuin tavaraliikenteen rautatie- ja radanpitokalustosta. Viikonlopun kestävään tapahtumaan odotetaan tuhansia kävijöitä Suomesta ja ulkomailta.

Tapahtumaan kuuluu myös Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen laaja museojunaliikenne. Kahden päivän ajan ajetaan Hyvinkää-Lohja-Karjaa-Hanko -reitillä vilkasta museojunaliikennettä höyry- ja dieselveturien vetämissä junissa. Lohjalla ajetaan lisäksi syöttöliikennettä välillä Lohjan keskusta - Lohjan asema.
 
Liikkeellä ovat esimerkiksi Lättähattu, VR:n perinnejuna Valtteri, Prinsessa, Kana, Ukko-Pekka, Pikku-Jumbo ja Huru. Tapahtumassa on mahdollista tutustua myös nykyiseen junakalustoon, kuten Allegroon. Kaluston ja liikenteen lisäksi on mahdollisuus tutustua työnäytöksiin. Yleisö näkee esimerkiksi kuinka rautatievaihde asennetaan ja mitä tarkoittaa radio-ohjattu veturi käytännön työssä.
 
Järjestäjät muistuttavat tiheästä liikenteestä Hyvinkää-Karjaa-Hanko -radalla. Tasoristeyksiä käyttävien on syytä huomioida lisääntyvä junaliikenne. Junamatkustajia muistutetaan puolestaan tarkkailemaan opasteita ja opastusta juniin ja junista noustessaan.
Tapahtuman ovat rakentaneet yhteistyössä Suomen Rautatiemuseo, VR-Yhtymä, Pohjolan Liikenne, Liikennevirasto, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, alan urakoitsijat sekä museoliikennöitsijät. Kaikille alan toimijoille on annettu mahdollisuus olla mukana rakentamassa suomalaisittain ainutlaatuista tapahtumaa.

Mukaan on tulossa myös rautatiekalustoa valmistavia yrityksiä sekä alan järjestöjen sekä harrastustoiminnan esittelyjä. Suomen Rautatiemuseon alueella on monipuolinen ohjelma mm. kääntöpöytänäytöksiä ja puistorautatie lapsille.
 
Tapahtuma-alue Hyvinkäällä on avoinna molempina päivinä klo 10 - 19, mutta museojunat kulkevat aamuvarhaisesta iltamyöhään. Lippuja tapahtumaan myydään museojunissa sekä museoalueen sisääntuloporteilla. Tapahtuman ohjelma, lipputiedot sekä museojunien aikataulut löytyvät osoitteesta www.rautatie.org/Rautatiet150v  .

 Lisätietoja tapahtumasta:
 -Markku Nummelin; Liikennevirasto, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja 020 637 3971
 -Klaus Kaartinen; Suomen Rautatiemuseo, museonjohtaja 040-8625 243
 -Aimo Kääriäinen; Museorautatieliitto ry, puheenjohtaja 0400-673 215
 -Median palvelusta vastaa Mika Heijari; VR Group, viestintäpäällikkö, 040-8622100
Tiedon välitti:
Inka Alén
Museolehtori - Museum Educator
inka.alen at rautatie.org
---------------------
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
+358 307 25 244
www.rautatie.org 
museokauppa: www.rautatie.org/webshop 
---------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi 
museokauppa: www.trafiikki.fi/verkkokauppa
 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta