[Nayttelyposti] Taiteilijatapaaminen Animaatioita ja mustia perhosia -näyttelyssä

Meskus Jenni jenni.meskus at kerava.fi
Ke 28.Syys. 13:03:41 EEST 2011


TAITEILIJATAPAAMINEN
Keravan Taidemuseo
Lauantai 8.10. klo 14

Millainen on animaattorin vuosi? Mitä tapahtuu kun animaatiohahmot vapautuvat tarinankerronnasta ja alkavat vain oleskella? Miten tehdään kolmiulotteinen lilliputti asumaan laatikkoon? 

Tervetuloa tapaamaan Animaatioita ja mustia perhosia -näyttelyn animaattoreita lauantaina 8.10. klo 14! Paikalla ovat Suomessa ja ulkomailla palkituista Animaation apupyörä ry:n animaattoreista mm. Maria Björklund, Mark Ståhle, Reetta Neittaanmäki ja Ami Lindholm.

Maria Björklund (s. 1970) on pitkän linjan animaationtekijä, sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja, jonka Planeetta Z -strippisarjakuvaa on julkaistu Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä vuodesta 2010. Keravan Taidemuseon näyttelyyn Björklund on tuonut uusimman Kihi-Kuhi -teoksensa, joka koostuu mielikuvitusta kutkuttavista, liikkuvista graafisista muodoista. 

Mark Ståhle (s. 1971) on animaationtekijä ja sarjakuvataiteilija, joka myös opettaa ja ohjaa lasten ja nuorten animaatio-, sarjakuva- ja kuvataideryhmiä. Ståhle tutkii näyttelyssä esillä olevassa Substanssi -teoksessaan viivan ja tyhjän tilan välistä suhdetta pelkistettyjen animaatiohahmojen kautta.

Reetta Neittaanmäki (s. 1974) on valmistunut Taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta ja on opiskellut myös Turun Taideakatemiassa. Neittaanmäen näyttelyyn tuomassa Lilliputti -installaatiossa pienenpieni animaatiohahmo on teljetty stereoskooppiseen kurkistuslaatikkoon katsojan tirkisteltäväksi.

Ami Lindholm (s.1982) työskentelee animaatiotaiteilijana ja -ohjaajana sekä kuvittajana. Lindholmin Ahdistaa / Helpottaa animaatiopäiväkirja kuvaa vuoden ajan animaationtekijän pään sisällä käytävää hulvatonta epätoivon ja toivon kamppailua. Itseironinen teos tutkii, minkälaista on luovan työn tekeminen ja kuinka monella tavalla ahdistuksen voi esittää kuvallisesti. 

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Lisätietoja: jenni.meskus(at)kerava.fi tai puhelimitse 040-318 3435. 


Keravan Taidemuseo

Klondyketalo

Kumitehtaankatu 5 F

04260 Kerava

Puh. (09) 294 8090

Avoinna ti—pe 12—18, la—su 11—17

Liput 5€ aikuiset / 3€ eläkeläiset, opiskelijat, työttömät / 0 € alle 16-v. ja keskiviikkoisin

www.keravantaidemuseo.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta