[Nayttelyposti] SAVONLINNA / ERP / "Savonlinnan raideliikenne kuvina" - näyttely ja esitelmä 9.-11.9.

Hytönen Jorma Jorma.Hytonen at savonlinna.fi
Pe 2.Syys. 14:04:57 EEST 2011


TIEDOTE 2.9.2011
Savonlinnan maakuntamuseo


"Savonlinnan raideliikenne kuvina" - digitaalinen valokuvanäyttely ja esitelmä 9.-11.9.

Euroopan rakennusperintöpäivän kulttuurin reitit -teemaan liittyen Savonlinnan maakuntamuseo järjestää yhdessä Allan Scotsonin kanssa rautatieaiheisen näyttelyn ja esitelmän Riihisaaressa. Päivien aikana esitellään museon kokoelmista Savonlinnan raideliikenteeseen liittyviä valokuvia ennen ja nyt. Lauantaina 10.9. klo 14.00 alkaen Allan Scotson pitää aiheesta esitelmän, joka perustuu sekä hänen omiin että maakuntamuseon valokuviin. Esitelmä koostuu seuraavista teemoista: Elisenvaara-Savonlinna-Huutokoski ratojen historia, radan evoluutio ja devoluutio, maisemat ennen ja nyt, liikkuva rautatiekalusto sekä asemat ja infrastruktuuri. Museoon on vapaa pääsy lauantaina kello 13-17.

Allan Scotson on 66-vuotias suomalaistunut englantilainen, joka on asunut Savonlinnassa 25 vuotta. Hänellä on kaksi intohimoa: raideliikenne ja valokuvaus. "Junissa kiinnostaa kaikki! Niiden tekniikka, historia, sosiaalinen vaikutus, matkalla olo, ratapihat, asemat ja varikkoalueet." Suomessa ihmisiä kiinnostavat yleensä luontokuvat, Scotsonia kiinnostavat nämä esteettiset koneet - uusi ja vanha. Koneet, joiden voiman voi kuulla ja nähdä. Junien, ympäristön ja historian kohtaaminen on kiinnostavaa.

Scotson on kuulunut Suomen Rautatiehistorialliseen Seuraan 40 vuotta, ja hän kuuluu myös Hyvinkään rautatiemuseon ystäviin sekä kääntää aiheeseen liittyvää kirjallisuutta mm. rautatiemuseolle. Savonlinnan Fotokerhon jäsen hän on ollut viimeiset nelisentoista vuotta. Omaan valokuvakokoelmaan kuuluu noin 8000 juna-aiheista valokuvaa, joita on ollut näytteillä mm. Hyvinkään rautatiemuseolla.

Tiedustelut: Allan Scotson, 044 510 5700, 015 510 550, maakuntamuseotutkija Jorma Hytönen, 044 417 4463Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta