[Nayttelyposti] Kansainvälinen animaatiopäivä 28.10.

Nybom Jenny jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi
To 20.Marras. 11:47:11 EEST 2011


Turun taidemuseossa vietetään kansainvälistä animaatiopäivää 28.10.

Turun taidemuseo osallistuu kansainvälisen animaatiopäivän viettoon erikoisohjelmalla. Perjantaina 28.10.2011 klo 10 alkaen Turun taidemuseon edustalla starttaa Animaation vallankumous-työpaja, jonka aikana kuvataan lyhyt animaatioelokuva. Kuvaukset ovat kaikille avoimet. Päivän aikana syntynyt animaatio esitetään klo 16 Turun taidemuseon Studiossa. Klo 17.30 alkaen Studiossa nähdään mediaperformanssi Tajunnan luolamaalaukset. Turun taidemuseon Pimiössä on esillä Animoi-näyttelysarjaan liittyen ruotsalaisen Lars Arrheniuksen animaatio En dag på varuhuset.

Animaation vallankumous on Animaatioklinikka ry:n kehittelemä tempaus, jonka vallankumouksellisena ideana on valmistaa animaatio alusta loppuun yhden päivän aikana. Kuvaus tapahtuu kaupunkitilassa animaatiotaiteilija Reetta Neittaanmäen johdolla ja animoinnin kohteena ovat ihmiset. Elokuva koostetaan valmiiksi saman päivän aikana ja se esitetään Turun taidemuseon Studiossa klo 16 yhdessä aiemmin tehtyjen vallankumouselokuvien kanssa.

Tajunnan luolamaalaukset (Cave Paintings of Consciousness) on Albert Laineen, Kristina Laineen, Leena Jääskeläisen ja Christian Lindbladin audiovisuaalinen mediaperformanssi, joka herättää staattisen kuvan liikkumaan live-animaation keinoin. Yleisö voi näin seurata animaation syntymistä ja toteutusta. Tajunnan luolamaalaukset toteutetaan klo 17.30 alkaen Studiossa.

Ruotsalaiselta kuvataiteilija Lars Arrheniukselta (s. 1966) nähdään Pimiössä Animoi-näyttelysarjaan liittyen animaatio En dag på varuhuset (The Big Store, 2008, 8 min.). Teoksessa taiteilija kuvaa tapahtumia NK:n tavaratalossa hetkeä ennen Ruotsin ulkoministeri Anna Lindhin (1957-2003) murhaa.

Kansainvälistä animaatiopäivää on vietetty vuosittain 28. lokakuuta vuodesta 2002 lähtien. Hankkeen takana on animaation maailmanjärjestö Asifa kansallisine jäsenjärjestöineen. Suomessa kansainvälisen animaatiopäivän koordinaattorina toimii Animaatioklinikka ry. Päivän perusajatuksena on järjestää animaatioelokuvaan liittyvää toimintaa eri puolilla maailmaa.

Kansainvälisen animaatiopäivän ohjelma 28.10. Turun taidemuseossa:
klo 10 alkaen Animaation vallankumous. Kokoontuminen museon portaille (Aurakatu 26). Tilaisuus on kaikille avoin, aiempi kokemus animaation tekemisestä ei ole tarpeen. Voit halutessasi ottaa mukaan värikkään kankaan (pöytäliina, verho tms.), joka saa likaantua. Kuvaukset kestävät 2-3 tuntia, mutta paikalle voi tulla myös osaksi aikaa.
klo 16 Animaation vallankumous esitetään Studiossa.
klo 17.30 Tajunnan luolamaalaukset (Cave Paintings of Consciousness) Studiossa.
Lisäksi Pimiössä esillä non-stopina Lars Arrheniuksen En dag på varuhuset (2008).

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat kaikille avoimet. Ei ennakkoilmoittautumista.

Viralliseen Turku 2011 kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan kuuluva Animoi-näyttelysarja nostaa esiin animaatiota nykytaidemuotona ja tarkastelee animaation ja kuvataiteen rajoja. Animoi on Turun taidemuseon, Porin taidemuseon ja Turun ammattikorkeakoulun taideakatemian animaatiokoulutuksen yhteistyöhanke.


Lisätietoja:
museoassistentti Laura Boxberg
laura.boxberg at turuntaidemuseo.fi<mailto:laura.boxberg at turuntaidemuseo.fi>
www.turku2011.fi/animoi<http://www.turku2011.fi/animoi>, www.turuntaidemuseo.fi<http://www.turuntaidemuseo.fi>, www.animaatioklinikka.fi<http://www.animaatioklinikka.fi>

Turun taidemuseo, Varsinais-Suomen aluetaidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku
puh. (02) 2627 100


Ystävällisin terveisin,

Jenny Nybom
amanuenssi/amanuens/curator
tel. +358 (0)2 262 7094, +358 (0)50 400 3248
jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi<mailto:jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi>

Turun taidemuseo / Åbo konstmuseum / Turku Art Museum
Aurakatu/Auragatan 26
FI-20100 Turku/Åbo, Finland
www.turuntaidemuseo.fi<http://www.turuntaidemuseo.fi/>  / www.abokonstmuseum.fi<http://www.abokonstmuseum.fi/> / www.turkuartmuseum.fi<http://www.turkuartmuseum.fi/>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta