[Nayttelyposti] EMMAan taideteos, johon SAA koskea

Joutsenniemi Leena Leena.Joutsenniemi at espoo.fi
Ma 17.Marras. 10:32:59 EEST 2011


EMMAan esille taideteos, johon SAA koskea

Taidemuseo EMMAn ystävät ry on lahjoittanut EMMAlle museon 5-vuotissyntymäpäivälahjaksi Pekka Kauhasen veistoksen Taidekäsi.
Taidekäsi on taidemuseomaailmassa poikkeuksellinen veistos, johon saa ja pitääkin koskea. Patinoidusta pronssista ja alumiinista valmistetussa veistoksessa ja erityisesti sen hiotussa pinnassa tulee vuosien saatossa näkymään, mitä muutoksia kosketukset aiheuttavat materiaalissa. Muuttumista voi seurata vertaamalla veistoksen pintaa Taidekäden viereen minivitriinin suojaan sijoitettuihin materiaalinäytteisiin.
Veistokseen kuuluu tummaksi patinoidusta messinkikirjaimista muodostuvat sanat Käsin katsoa, käsin tehtyä, käsittää. Sama teksti on itse veistoksessa näkövammaisten pistekirjoituksella, luettavana sormenpäillä.
Seinästä museokävijää kohti kurottava käsi oli luonteva aihe käsin kosketeltavalle teokselle, mutta siitä löytyy myös linkki läheisen kiertoliittymän Taidepoliisiin.

-         Ajattelin, että kun ne kolme kättä palelee ulkosalla, niin päästetään tämä neljäs käsi sisään lämmittelemään, myös Taidepoliisin luonut Pekka Kauhanen toteaa.
Lahjoituksellaan Taidemuseo EMMAn Ystävät ry haluaa auttaa taidemuseota havainnollistamaan syitä, miksi museoissa ei saa koskea teoksiin. Yksi museon tehtävistä on varmistaa taideteosten säilyminen muuttumattomina myös tuleville sukupolville, minkä vuoksi niitä varjellaan ympäristön aiheuttamilta muutoksilta.

Tervetuloa kättelemään Taidekättä!
Leena Joutsenniemi
viestintäpäällikkö/Communications Manager

EMMA - Espoo Museum of Modern Art
PL 6661, FI-02070 ESPOON KAUPUNKI
+ 358 (0)46 877 1844, + 358 (0)9 8164 0544
leena.joutsenniemi at espoo.fi
www.emma.museumLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta