[Nayttelyposti] Reijo Kelan ja kumppaneiden esitys Jyväskylän taidemuseossa torstaina 13.10. klo 15-17

Lokka Leena leena.lokka at jkl.fi
Pe 7.Marras. 11:27:32 EEST 2011


Reijo Kela & kumppanit, Tunnemaisema-esitys Jyväskylän taidemuseossa

torstaina 13.10. klo 15-17
Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23

Vapaa pääsy

Tanssija Reijo Kelan, näyttelijä Maria Ellingsenin ja muusikko Kristiina Ilmosen esitys tapahtuu intiimissä 1960-luvun kotimiljöössä Oravilla taidemuseon kolmannessa kerroksessa. Katsojat voivat viipyä esityksessä vain hetken tai koko kahden tunnin ajan. Suomen ensiesitys.

Esitys on osa taidemuseossa 23.10. saakka esillä olevaa Tunne maisema -näyttelyn oheisohjelmaa.

Reijo Kela & kumppanit
Reijo Kela on tanssija, koreografi ja performanssitaitelija. Hän on tehnyt installaatiomaisia ja improvisaatioon pohjautuvia teoksia ja yhteistyöproduktioita vuodesta 1977 erilaisiin tiloihin, kuten taidegallerioihin, metsiin, pelloille, soille, koskiin ja kaduille. Suurimman osan työurastaan Kela on tehnyt vapaana taiteilijana. Tunnetuimpia teoksia ovat olleet Helsingissä esitetty CityMan (1989) ja Suomussalmen seudulla luonnossa toteutetut tanssiteokset.

Maria Ellingsen on islantilainen näyttelijä, joka on esiintynyt teatterissa, elokuvissa ja televisiossa sekä kotimaassaan Islannissa että ulkomailla, varsinkin Yhdysvalloissa. Hän perusti oman Second Stage -teatteriryhmän vuonna 1988. Ellingsen myös tuottaa, käsikirjoittaa ja ohjaa tanssi- ja teatteriproduktioita.

Kristiina Ilmonen on monia instrumentteja soittava muusikko, säveltäjä ja kansanmusiikin ammattilainen. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus taiteiden välisistä produktioista, improvisaatiotyöskentelystä ja epätavanomaisista esiintymispaikoista. Hänen erikoisalaansa ovat kansanomaiset puhaltimet ja lyömäsoittimet, mutta hän käyttää instrumenttinaan myös omaa ääntään. Ilmonen työskentelee Sibelius Akatemian kansanmusiikin osastolla opettajana ja tutkijana.

Projekti toteutetaan Pohjoismaisen kulttuurirahaston tuella.

Lisätietoja
FT Seija Heinänen, puh. 0500 542 082, etunimi.sukunimi at jkl.fi
www.tunnemaisema.fi


Ystävällisin terveisin

Leena Lokka
Jyväskylän taidemuseo

puh. (014) 266 4395
matkapuh. 050 542 05 27

leena.lokka at jkl.fi<mailto:leena.lokka at jkl.fi>

Kilpisenkatu 1D
PL 165
40101 Jyväskylä

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta