[Nayttelyposti] Kaakkoissuomalaisten nuorten taiteilijoiden näyttely Etelä-Karjalan taidemuseossa 4.10.2011-5.2.2012

Taipale Mona Mona.Taipale at lappeenranta.fi
Ke 5.Marras. 13:32:42 EEST 2011


Kaakkoissuomalaisten nuorten taiteilijoiden näyttely Etelä-Karjalan taidemuseossa 4.10.2011-5.2.2012

Etelä-Karjalan taidemuseon syksyn ensimmäisessä näyttelyssä esittäytyvät nuoret (alle 35-vuotiaat) kaakkoissuomalaiset kuva- ja korutaiteilijat. Näyttelyn kuraattori, lappeenrantalaislähtöinen kuvataiteilija Eeva-Mari Haikala valitsi näyttelyyn avoimen haun pohjalta kaksitoista em. kriteerit täyttävää taiteilijaa. Mukana ovat Ville Huhtanen, Anne-Mari Huttunen, Tuulia Iso-Tryykäri, Sirja Knaapi, Teemu Korpela, Sari Liimatta, Jarkko Liutu, Simo Mantere, Heini Nieminen, Jussi Nykänen, Henri Tuisku ja Timo Tähkänen. Suurin osa taiteilijoista on Etelä-Karjalan alueelta, mikä kuvastaa kaakkoissuomalaisen taidekoulutuksen keskittymistä tälle seudulle.

Kuraattorin tavoitteena on ollut piirtää yleisön eteen mahdollisimman laaja kuva siitä, mitä alle 35-vuotiaiden kaakkoissuomalaisten taiteilijoiden työhuoneilla tällä hetkellä tapahtuu. Ikä ja kytkös Kaakkois-Suomeen ovat ainoa näyttelyn taiteilijoita yhdistävä tekijä. Taiteen tekemisen välineet, sisällöt ja asenne taiteilijuuteen vaihtelevat tekijästä toiseen. Näin ollen näyttelykokonaisuutta voi kuvailla on monipuoliseksi ja värikkääksi. Noin puolet mukana olevista taiteilijoista on taidemaalareita. Lisäksi mukana on graafikko, kuvanveistäjiä sekä korutaiteilijoita. 

Näyttely levittäytyy myös taidemuseon seinien ulkopuolelle. Taiteilija Heini Nieminen luo tilanteita kohdata taide arkielämän keskellä. Hänen teoksensa osallistavat museon lisäksi vapaaehtoiskeskus Kuutinkulmassa lokakuun ja maakuntakirjastossa marraskuun ajan. 

Näyttely on toteutettu yhteistyössä alueen kuvataiteilijoiden Taidelinkki-hankkeen kanssa.

Myöhemmin lokakuussa (19.10.) taidemuseon toisessa siivessä aukeaa tunnettujen lappeenrantalaisten Aune ja Seppo Hikipään taidekokoelma. Hikipään kokoelmassa on useita teoksia kaakkoissuomalaisilta taiteilijoilta ja se täydentää osaltaan kaakkoissuomalaista kattausta taidemuseon syksyssä.

Lisätietoja amanuenssi Mona Taipale
Etelä-Karjalan taidemuseo
p. 040 522 6280
mona.taipale at lappeenranta.fi

 

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta