[Nayttelyposti] Rauha, rauhattomuus -näyttely Hyvinkään taidemuseossa

Ilola Merja Merja.Ilola at HYVINKAA.FI
Ti 22.Loka. 12:31:59 EET 2011


 

                                            

Rauha, rauhattomuus

 

18.11. - 2011 - 8.1.2012

Hyvinkään taidemuseo

 

Anna-Kaisa Ant-Wuorinen

William Dennisuk

Eeva Liisa Isomaa

Jaakko Pakkala

Aarno Salosmaa

Sofia Wilkman

 

"Näyttely kutsuu katsojaa miettimään taiteen ja elämän ulottuvuuksia ja merkityksiä."

 

Taidemaalari Sofia Wilkman kirjoittaa näyttelyn teemasta:" Rauha ja rauhattomuus ovat elämässä vastapooleja, heiluriliikkeen kaksi ääripäätä jota ihminen tavoittelee tai yrittää välttää.

Se on ulkoista liikettä ja sisäistä mielentilaa, politiikkaa, ekologiaa ja zeniä."

 

Työskentely vastakohtien kautta tekee näyttelyssä mukana olevien taiteilijoiden teosten visuaalisen maailman hyvin moniselitteiseksi. Tämä monisäikeisyys ja arvoituksellisuus on paradoksaalisesti myös taideteoksia voimakkaasti yhdistävä tekijä. Aika, muisti, näkyvä ja näkymätön - transsendenttinen maailma ovat kaikkien näyttelyssä mukana olevien taiteilijoiden kiinnostuksen kohteita. Kullakin heistä on oma persoonallinen tapansa lähestyä näitä teemoja. Oman kiinnostavuutensa tuo taiteilijoiden työmenetelmien ja materiaalien vaihtelevuus, mikä synnyttää mieleen jäävän jännitteen taideteosten välille.

 

Usein sarjallisesti työskentelevän Jaakko Pakkalan värikylläiset maalausten aiheet liikkuvat esittävästä ei esittävään. Sofia Wilkmanin maalausten keskeisiä elementtejä ovat viiva ja vahvat kontrastiset värit. 

Kuvanveistäjä William Dennisuk etsii teoksissaan muodon ja dimension suhdetta ympäröivään tilaan. Hän tutkii veistoksissaan myös koon ja materiaalin välisiä merkityksiä. Näyttelyn toinen kuvanveistäjä Anna-Kaisa Ant -Wuorisen teoksissa valokuvat ja siitä kumpuavat veistokselliset muodot kommunikoivat keskenään. Graafikko Eeva-Liisa Isomaan teokset tutkivat maisemaa hyvin monikerroksellisesti. Kuten hän itse toteaa:" Minua kiinnostaa hitaasti muuttuva maisema."

 

Taidemaalari ja videotaiteilija Aarno Salosmaalta (1941-2008) on näyttelyssä mukana vuodelta 2002 oleva video Adagio. Yhtä aikaa runollinen ja makaaberi kuvaus maallisen katoavaisuudesta.

 

Lisätietoja amanuenssi Merja Ilola puh.040 480 1776; merja.ilola at hyvinkaa.fi

 

TERVETULOA!

Merja Ilola
amanuenssi
Hyvinkään taidemuseo
Hämeenk. 3 D, 05800 Hyvinkää
+358 (0)40 480 1776
merja.ilola at hyvinkaa.fi
www.hyvinkaantaidemuseo.fi <http://www.hyvinkaantaidemuseo.fi/> 

 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta