[Nayttelyposti] Mitä on hyvä kahvi? Hotelli- ja ravintolamuseossa ti 15.3.

Tiina Nyyssönen tiina.nyyssonen at hotellijaravintolamuseo.fi
Ke 9.Maalis. 12:52:25 EET 2011


MITÄ ON HYVÄ KAHVI? 

Hotelli- ja ravintolamuseon Café 2010 / Hetkiä helsinkiläisissä kahviloissa -teemanäyttelyn suosittu oheisluentosarja kahvista ja kahviloista päättyy kahvintuoksuisissa merkeissä ensi viikolla. Kaffa Roasteryn barista Kalle Freese tulee tiistaina 15.3. klo 16.30 kertomaan ja maistattamaan, miltä hyvä kahvi maistuu. Tilaisuus järjestetään Hotelli- ja ravintolamuseossa Kaapelitehtaalla Helsingissä (Tallberginkatu 1 G) ja se kestää noin tunnin. Mukaan pääsee museon pääsymaksun hinnalla (2 € / 1 €).

http://www.hotellijaravintolamuseo.fi
http://www.kaffaroastery.fi


CAFÉ 2010 / HETKIÄ HELSINKILÄISISSÄ KAHVILOISSA -NÄYTTELY

Chai latte, espresso, pannukahvi, macarons, carrot cake, korvapuusti?   Turistivilinää ja   kiireettömiä hetkiä. Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyssä hehkuu   kaikkien aikojen lämpimin   kesä 2010. Värikylläisissä kuvissa jäätelö sulaa ja jäätee maistuu.
  
  Valokuvataiteen opiskelijat perehtyivät tämän päivän kahvilakulttuuriin   kesällä 2010. Kuvaajien   aistimat tunnelmat, nuorten kaupunkilaisten elämänpiiri ja aurinkoinen   kesä näkyvät kuvauskohteiden   valinnassa ja herkullisissa ja yllättävissäkin yksityiskohdissa.   Kuvattujen kahviloiden   joukkoon mahtuu niin varjoisia keitaita, mutkattomia kahvikioskeja,   tyylikkäitä klassikkoja   kuin boheemeja indie-kahviloitakin. 
  
  Tämän hetken kulttuuristen ilmiöiden tallentaminen kuuluu   kulttuurihistoriallisten museoiden   tehtäviin. Kesällä 2010 toteutettu valokuvausprojekti ja siihen liittyvä   näyttely ovat   osa Hotelli- ja ravintolamuseon nykydokumentointityötä. Näyttelyssä   olevat kuvat talletetaan   Hotelli- ja ravintolamuseon kuva-arkistoon tutkimuskäyttöön. 
  
  Näyttely on toteutettu Hotelli- ja ravintolamuseon ja Aalto-yliopiston   Taideteollisen korkeakoulun   valokuvataiteen opiskelijoiden yhteistyönä.  Näyttely on avoinna 21.4.2011 asti.



---
Tiina Nyyssönen
Hotelli- ja ravintolamuseo

Tallberginkatu 1 G 60
00180 Helsinki
puh. (09) 6859 3755


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta