[Nayttelyposti] Metsämuseo Lustossa näyttelyiden ohella monipuolinen tapahtumakesä

Anne Kaljunen Anne.Kaljunen at lusto.fi
To 30.Kesä. 12:47:51 EEST 2011


TIEDOTE
30.6.2011 Punkaharju
 
KESÄ KUTSUU MUSEOON!
 
Myyttisiä metsätarinoita, ikonitaidetta ja kertomus suomalaisesta ympäristöliikkeestä. Monipuolisen näyttelykokonaisuuden lisäksi Metsämuseo Lustossa nähdään kesällä muun muassa työnäytöksiä ja teatteria.

Pärehöylää pyöritetään Luston kentällä 5.-7.7. Parhaat päreet saadaan suorarunkoisista ja vähäoksaisista kuusi- ja mäntypuista. Ennen aikaan päreitä käytettiin paljon talojen kattoihin ja valaistukseen. Nykyäänkin päreitä tarvitaan mm. perinnerakentamisessa.

Moottorisahaveistoa Lustossa nähdään 5.-7.7. ja 12.-14.7. Pekka Rahkosen moottorisaha löytää puusta niin saimaannorpat, pöllöt kuin karhutkin. Lustosta voi hankkia itselleen myös Metku-Metsäkulttuuripäivien moottorisahaveiston pikakilpailussa tehtyjä ja palkittuja veistoksia. Veistoksia on suomalaisilta, venäläisiltä ja virolaisilta veistäjiltä.

Lastutöitä ja vuoleskelua on vuorossa 11.-13.7, jolloin Jouko Lehtikuusi Punkaharjulta esittelee perinteistä lastukoristevuolentaa. Vakkamestari Bo-Åke Ljungars Maalahdesta esittelee puolestaan vakkatekniikkaa sekä perinteisten vakkojen ja voirasioiden valmistusta 15.7.-7.8. Esillä on myös vakkakulttuuriin liittyviä esineitä, kuten vakkoja ja rasioita, sekä niiden osia ja raaka-aineita, työkaluja ja kirjallisuutta.

Heinäkuussa Luston tapahtumakentällä nautitaan teatterista. Teatteri-Esitystaide ry jatkaa suosittujen Kätkäläis-tarinoiden sarjaa ja esittää näytelmän Kätkäläinen ja kaupungin valot alkaen 10.7. Näytöksiä on sunnuntaisin, tiistaisin keskiviikkoisin ja torstaisin aina 26.7. saakka. Ohjauksesta vastaa Martti Luukko.
 
Aurinkolaukka-tallin islanninhevoset vierailevat Lustossa 30.7.-3.8. Tallin oppaiden johdolla tehdään teemallisia ratsastusretkiä Punkaharjun harjumaisemassa. Retket alkavat ja päättyvät Luston piha-alueelle. Lisätietoja retkistä saa Aurinkolaukasta p. 050 553 5640. 

Elokuun puolelle käännyttäessä 6.-7.8. järjestetään Lustossa jälleen Teroituspäivät. Hyvin palvelleet Metsä- ja käsityökalut voi tuolloin tuoda teroitettaviksi pientä korvausta vastaan.

Kesän työnäytökset järjestetään pääosin klo10-16 Luston tapahtumakentällä ja aulatiloissa, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Tapahtumakentän työnäytöksissä on säävaraus sekä liiallisen sateen että helteen varalta. Myös muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Luston näyttelyt ja museokauppa Luston Puoti ovat avoinna heinä-elokuussa päivittäin klo10-19.
 
Tiedote- ja kuvamateriaali: 
www.lusto.fi
http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html
 
Lisätietoja:  
Museoisäntä Eero Knaapi, gsm: 050 375 3383, s-posti: eero.knaapi at lusto.fi 
Tiedottaja Anne Kaljunen, gsm: 044 034 5107, s-posti: anne.kaljunen at lusto.fi
 
---------------------------------------------
Anne Kaljunen
Tiedottaja, FM
Puh. 044 034 5107
S-posti anne.kaljunen at lusto.fi
 
LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1
58450 Punkaharju
Puh. (015) 345 100
Fax (015) 345 1050
www.lusto.fi <http://www.lusto.fi/> 

---------------------------------------------
 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta