[Nayttelyposti] Virka Gallerian kesänäyttelyissä 1930-luvun kaupunkilaistunnelmaa sekä nostalgisia koirapotretteja

Pietilä Soile Soile.Pietila at hel.fi
Ti 7.Kesä. 13:29:21 EEST 2011


Virka Gallerian kesänäyttelyissä 1930-luvun kaupunkilaistunnelmaa sekä nostalgisia koirapotretteja


Kaupunkilaiselämää - Näkymiä 1930-luvun Helsinkiin
1.6.-4.9.2011

Kesän päänäyttelyssä on esillä valokuvia ja lyhytelokuvia Aho & Soldan -dokumentti-elokuvayhtiön arkistoista. Tunnistettava mutta jatkuvassa muutoksessa oleva pääkaupunki rakentaa kiihkeästi tulevia olympialaisia varten, maalaiset marssivat pääkaupunkiin, tunteet kuohuvat niin poliittisesti kuin yksityisestikin. Ylioppilaat juhlivat Esplanadin puistossa, muodikkaat kaupunkilaiset flaneeraavat kaduilla, torikauppa kukoistaa ja aurinko hyväilee lämpimästi rantalomailijoiden ruskettuneita jäseniä.

Kirjailija Juhani Ahon pojat Heikki Aho ja Björn Soldan perustivat Aho & Soldan -yhtiön vuonna 1925. Aho & Soldanin tuotannon huippukausi sijoittuu 1930-luvulle, jolloin heidän dokumentteja tuottava yhtiönsä oli merkittävin Suomessa. Valokuvaajina he nousivat julkisuuteen osana avantgardistista ABISS-ryhmää, jonka ensinäyttely vuonna 1930 uudisti suomalaisen valokuvataiteen kenttää.

WSOY julkaisi näyttelyn yhteydessä samaan kuva-aineistoon pohjautuvan kirjan.


Onko koira kotona? Koirapotretteja vuosikymmenten varrelta
1.6.-14.8.2011

Näyttelyssä on esillä muotokuvia koirista lähipiireineen: helsinkiläisistä perheistä, työtovereista ja kadun kulkijoista. Potretit näyttävät koiran monissa rooleissaan lemmikkinä, apulaisena ja statussymbolina. Kuvat ovat peräisin Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista, vanhimmat niistä ovat 1860-luvulta ja uusimmat 1970-luvulta.

Voit tuoda oman lemmikkisi kuvan näyttelyyn, jossa se nostetaan esille muiden rakkaiden ja arvostettujen lajitovereidensa joukkoon.
Helsinki-päivänä 12.6. tarjolla tunnelmaa vuosikymmenten takaa koko perheelleSILMÄNKÄÄNTÖTEMPPUJA, FOTOGRAAFI, ENTISAIKAIN SOITTOMUSIIKKIA, SIRKUSHUWEJA, HATTARAA, VOIMAILUA, PUHVETTI JA TANSSIT!

Helsinki-päivä Kaupungintalon Virka Galleriassa tuo tuulahduksen 1930-luvun Esplanadin puistosta puhvetteineen, tansseineen ja taikuriesityksineen. Paikalla voi koko perheen voimin seurata monenlaisia ohjelmanumeroita ja kokea yllätyksiä. Täydellinen ohjelma on nähtävissä osoitteessa www.virka.fi<http://www.virka.fi>.Virka Galleria
Helsingin kaupungintalo, Sofiankatu 1
www.virka.fi
Avoinna ma-pe 9-19 ja la-su 10-16
Vapaa pääsyLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta