[Nayttelyposti] Kansallinen kulttuurikuntoilupäivä Salon taidemuseossa

Saloluoma Jonni Jonni.Saloluoma at salo.fi
Ti 25.Tammi. 11:54:35 EET 2011


Salon taidemuseossa on perjantaina 28.1. Kansallisen kulttuurikuntopäivän kunniaksi KOKO PÄIVÄN ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY kaikkiin näyttelyihin:


Murrosikä
Suomen Taidegraafikoiden 80-vuotisjuhlanäyttely

Murrosikä tutustuttaa katsojan tämän päivän taidegrafiikkaan ja sen moni-ilmeiseen rajankäyntiin maalaustaiteen, valokuvauksen, installaatioiden tai veistotaiteen lähimaastossa. Esillä on teoksia 24 suomalaiselta taiteilijalta. Kuraattorina toiminut valokuvataiteilija Stefan Bremer valitsi oman näkemyksensä mukaisesti näyttelyn teokset yli 180 tarjotusta teoskokonaisuudesta.

Suomen Taidegraafikoiden liitto on murrosiässä konkreettisesti vasta nyt, 80-vuotiaana: taidegrafiikka käy läpi jatkuvaa murrosvaihetta kun taiteilijat etsivät taiteen tekemiseen uusia näkökulmia, keinoja mennä eteenpäin, kasvua ja muutosta. Taidegrafiikan kenttä on laajentunut uusien tekniikoiden myötä ja taiteenlajien väliset rajat murtuvat kun vedosten pohjiksi käyvät nyt muutkin materiaalit kuin paperi. Tämä tulee hyvin esille myös Salon taidemuseon näyttelyssä.

Murrosikä -näyttelyn taiteilijat ovat Maija Albrecht, Anneli Hilli, Hanna Holma, Juha Joro, Reijo Kärkkäinen, Tuula Lehtinen, Teija Lehto, Hannamari Matikainen & Krister Gråhn, Riku Mäkinen, Visa Norros, Pilvi Ojala, Sanna Pappila, Ari Pelkonen, Sami Pennanen, Antti Ratalahti, Anne Rossi, Jaakko Rönkkö, Riitta Rönkkö, Kaisu Sirviö, Anne Tamminen, Eeva Tiisala, Annu Vertanen ja Hanna Westerberg.

Murrosikä on Salon taidemuseon ja Suomen taidegraafikoiden liiton yhteistuotantoa.


Salon taidemuseon Torni
Kalle Mustonen: In Wood

Salon taidemuseon Tornin studionäyttely In Wood esittelee lahtelaisen monipuolisen kuvanveistäjän, tila- ja ympäristötaiteilija Kalle Mustosen (s. 1979) teoksia. Esillä on sekä uusia että vanhoja puuveistoksia. Veistosinstallaatio Unen maantiede on hänen uusinta tuotantoaan.

Kalle Mustonen kuvailee itseään teollisuusromantikoksi. Läpi hänen tuotantonsa kulkevat vahvoina teemoina kantaaottavuus ja yhteiskunnallisten teemojen käsittely kuvanveiston keinoin. Hänen teoksissaan etääntynyt luontosuhde saa teollisia piirteitä.

Mustosen tuotannon skaala on laaja - tässä näyttelyssä on esillä puuveistoksia, mutta hän tekee myös ympäristötaidetta ja installaatioita, joihin hän yhdistelee joskus myös interaktiivisia elementtejä, valosuunnittelua, liikkuvaa kuvaa ja äänimaisemia.

Mustonen on valmistunut vuonna 2004 Lahden Taideinstituutista kuvanveistäjäksi (kuvataiteilija Amk). Hän on myös täydentänyt opintojaan taiteen perusopettajan pedagogisilla erikoistumisopinnoilla Lahden Muotoiluinstituutissa vuosina 2005-2006. Mustonen on pitänyt ahkerasti yksityisnäyttelyitä, osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin ja hän toimii aktiivisesti taidealan yhdistys- ja liittotoiminnassa: Mustonen on mm. Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton puheenjohtaja.

" Mitä veistämiseen tulee, en suostu tekemään kompromisseja."

Murrosikä - Suomen taidegraafikoiden 80-vuotisjuhlanäyttey sekä Kalle Mustosen studionäyttely In Wood ovat avoinna yleisölle 20.3.2011 saakka.




Jonni Saloluoma

vs. intendentti | intendent | curator

Salon taidemuseo Veturitalli - Salo Art Museum

Mariankatu 14

24240 Salo

Finland

+358 (0)2 7784901

+358 (0)44 7784901

fax +358 (0)2 7784891
www.salontaidemuseo.fi<http://www.salontaidemuseo.fi/>
www.salo.fi<http://www.salo.fi/>




Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta