[Nayttelyposti] Hotelli- ja ravintolamuseon synttärikevät

Tiina Nyyssönen tiina.nyyssonen at hotellijaravintolamuseo.fi
Ke 5.Tammi. 13:34:39 EET 2011


HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEON SYNTTÄRIKEVÄT         

Hotelli- ja ravintolamuseo täyttää pyöreät 40 vuotta 16.1.2011. Nuorekkaan nelikymppisen kevät on tapahtumia täynnä. Synttäriviikonloppuna museoon on ilmainen sisäänpääsy ja perjantaina 14.1. museo hellii kävijöitään muun muassa kahvitarjoilulla, arvonnoilla ja yleisöopastuksilla. Kulttuurikuntopäivänä 28.1. yhteislippu Hotelli- ja ravintolamuseoon ja Teatterimuseoon maksaa aikuisille 5 €, lapset pääsevät aikuisen mukana ilmaiseksi. Kansainvälistä museopäivää museo juhlii 18. toukokuuta. Päivän ohjelmasta tiedotamme myöhemmin.

Kevään ja kesän näyttelyissä sukelletaan tunnelmallisista helsinkiläiskahviloista kierrätystaiteen maailmaan. Syksyllä alkanut suosittu kahvila-aiheinen luentosarja jatkuu. Kierrätysteemaan liittyvillä korukursseilla koruksi taipuu niin haarukka kuin lautanenkin. Museon perusnäyttely kertoo tuttuun tapaan hotellien, ravintoloiden ja kahviloiden sekä matkailun historiasta – Alkon vaiheita unohtamatta. Museon arkisto palvelee kaikkia, jotka etsivät taustatietoa, ideoita ja inspiraatiota majoitus-, matkailu- ja ravitsemisalan historiasta tai ruoista ja juomista. 


--Teemanäyttely Café Helsinki 2010. Hetkiä helsinkiläisissä kahviloissa 21.4 asti--

Chai latte, espresso, pannukahvi, macarons, carrot cake, korvapuusti? Turistivilinää ja kiireettömiä hetkiä. Valokuvanäyttelyssä hehkuu kuuma kesä 2010. Värikylläisissä kuvissa jäätelö sulaa ja jäätee maistuu. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen opiskelijoiden kanssa. 

Teemanäyttelyymme liittyvä suosittu yleisöluentosarja järjestetään Hotelli- ja ravintolamuseossa tiistaisin klo 16.30–17.30. Luentojen kesto on noin 45 minuuttia. 

11.1.    
FM, tietokirjailija Satu Jaatinen. Kahvin paikka. Mistä kaikkialta kahviloita löytyy ja mitä niiltä odotetaan?

15.2.    
Professori, erikoistutkija Taina Syrjämaa, Yleinen historia, Turun yliopisto. Kuluttamisen nautintoja. Kaakaon, kahvin ja teen eurooppalaiset vuosisadat.

15.3.    
Kaffa Roastery: Mitä on hyvä kahvi?


--Uusi teemanäyttely Kyökin kautta. Koruja ja käyttötaidetta kierrätysmateriaaleista 3.5.–21.8. --

Mervi Porrassalmi, Liisa Tervinen ja Jaana Tuomisto luovat taidetta kierrätysmateriaaleista. Tule katsomaan ja ihastelemaan, mitä kaikkea arkisista esineistä voi saada aikaan! Näyttelyyn liittyvissä työpajoissa suunnitellaan ja valmistetaan uniikkeja koruja keittiömateriaaleista. Kurssiaikataulu tarkentuu kevään kuluessa.


Lisätietoja:
Anni Pelkonen, tutkija
(09) 6859 3722 / anni.pelkonen at hotellijaravintolamuseo.fi

Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G 60, 00180 Helsinki.
Näyttely avoinna ti–su klo 11–18. Pääsymaksu 2 € / 1 €.  
Arkisto avoinna ti–pe 9–15. Vapaa pääsy.
www.hotellijaravintolamuseo.fi 

---
Teitä tiedotteli:

Tiina Nyyssönen
museoassistentti
Hotelli- ja ravintolamuseo

Tallberginkatu 1 G 60
00180 Helsinki
puh. (09) 6859 3755


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta