[Nayttelyposti] Sari Kaasisen soiva luento Kalevalan ja Kantelettaren maailmasta Etelä-Karjalan taidemuseossa 24.2. klo 18.-19.30

Taipale Mona Mona.Taipale at lappeenranta.fi
Ti 15.Helmi. 14:28:22 EET 2011



SARI KAASISEN SOIVA LUENTO KALEVALAN JA KANTELETTAREN MAAILMASTA ETELÄ-KARJALAN TAIDEMUSEOSSA 24.2. KLO 18-19.30

Muusikko, säveltäjä, taiteilija Sari Kaasinen pitää Kalevalan ja Kantelettaren maailmaa pohtivan soivan luennon Etelä-Karjalan taidemuseossa (Kristiinankatu 8-10) torstaina 24.2.2011 klo 18-19.30. Puhetta ja musiikkia sisältävä luento käsittelee mm. miesten ja naisten laulujen eroja ja naisen elämänkaaren hahmottumista Kantelettaren lauluissa. 
Mitä pidämmälle naisen elämänkaari ennättää, sen suurempi on hänen sanansa voima ja laulunsa mahti. Eletty elämä, jokainen päivä iloineen ja suruineen, tuo naisen lauluihin syvyyttä ja värejä. Ilot iloitaan ja surut surraan - selviydytään päivä kerrallaan. Jostakin syvältä kumpuaa se voima, jolla nainen jaksaa. Kalevalan myyttinen maailma taas on mahtava voimannäyte kansamme uskomattomista tarinankerrontataidoista.

Kalevalanpäivän alla pidettävä luento liittyy taidemuseossa esillä olevaan Kalevala granaína -näyttelyyn, jossa 13 espanjalaista kuvataiteilijaa tulkitsee kansalliseepostamme Kalevalaa omista kulttuurisista lähtökohdistaan käsin. Luennolla kohtaavat vanhat ja uudet Kalevalan tulkinnat, kuvataide, tarinat ja musiikki. Tervetuloa!
 
Pääsymaksu 5 € sisältää sekä luennon että pääsyn Kalevala granaína -taidenäyttelyyn. Toivomme ennakkoilmoittautumista museoiden toimistoon ulla.loisa at lappeenranta.fi tai 05 616 2261


Lisätietoja:

Mona Taipale
Amanuenssi, Etelä-Karjalan taidemuseo
+ 358 40 522 6280
mona.taipale at lappeenranta.fi






Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta