[Nayttelyposti] Virka Gallerian uudet näyttelyt

Pietilä Soile Soile.Pietila at hel.fi
Ti 1.Helmi. 16:51:36 EET 2011


Stadin mestat - himasta gartsalle

Oletko budjannut himassa, braisannut pitskuilla, dallannut gartsoilla, hengaillut ostarilla, skarpannut duunissa tai jorannut hipoissa?

Stadin Slangi ry:n 15-vuotisjuhlanäyttely Stadin mestat on avautunut Helsingin kaupungintalon Virka Galleriassa. Nostalginen näyttely kuvaa lasten ja nuorten näkökulmasta, miltä elämä Helsingissä on maistunut. Upeista valokuvista voi bongata tuttuja mestoja Skattalta Brunssaan ja Gresasta Tölikan kautta Berggaan.

Näyttely rakentuu valokuvista, slangiteksteistä ja Stadi-aiheisista videokatkelmista sekä stagesta, jolla esitetään live-ohjelmaa.

Näyttelyyn liittyvän koululaisille suunnatun kirjoituskilpailun voittajat julkistettiin näyttelyn avajaisissa 25. tammikuuta. Palkitut kirjoitukset ovat luettavissa Virkan Internet-sivuilla www.virka.fi.

Kaupungintalolla on näyttelyn esilläoloaikana paljon tapahtumia koko perheelle, mm:

·     Stadin mestat -paneelikeskusteluja järjestetään lauantaisin klo 12, jolloin puheenvuoron saavat slangitutkijat prof. Heikki Paunonen ja dos. Terhi Ainiala.
·     Vartiokylän ala-asteen koulun 1.-luokkalaiset leikkivät perinneleikkejä torstaisin klo 13-14.
·     Helsinki - Kuplettien ja kepeiden tanssien kaupunki on hilpeä musiikkiteatteriesitys, joka nähdään juhlasalissa lauantaina 12.2.2011 klo 14. Esitys herättää eloon 1910-20 -luvun Helsingin. Ilmaiset pääsyliput ovat noudettavissa la 5.2. alkaen Virka Infosta.
·     Musiikkiesityksiä nähdään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Samaan aikaan Virka Gallerian Kulma-tilassa on esillä myös näyttely Sandis - intin saari.

Valtioneuvosto liitti vuonna 2009 Santahaminan valtakunnallisesti arvokkaiden suojeltavien kulttuuriympäristöjen luetteloon. Maanpuolustuskorkeakoulun funkkiskasarmialue, punatiilikasarmialue, Krimin sodan aikaiset tykkipatterit ja niitä kaikkia yhdistävä arvokas luonto olivat päätöksen perusteina. 200-vuotinen sotilashallinto on muokannut alueelle ainutlaatuisen luonnon ja säilönyt kymmeniä muinaismuistoalueita. Useita vuosia saarta dokumentoinut valokuvaaja- ja graafikkoryhmä, Jarmo Nieminen, Jussi Leppänen ja Sakari Manninen, esittelevät Santahaminan nykyisiä näkymiä.

Sandis-näyttelyyn järjestetään esittelykierroksia keskiviikkoisin 2.2. ja 9.2. klo 17-18 sekä lauantaina 5.2. ja sunnuntaina 13.2. kello 14-15. Oppaana toimii Jarmo Nieminen.

Stadin mestat - himasta gartsalle
Sandis - intin saari
26.1.-20.2.2011

Virka Galleria
Avoinna ma-pe 9-19 ja la-su 10-16
Vapaa pääsy.
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta