[Nayttelyposti] VR:n mainonnan historiaa Suomen Rautatiemuseossa

Inka Alén inka.alen at rautatie.org
Pe 23.Joulu. 12:18:17 EET 2011


VR:n mainonnan historiaa Suomen Rautatiemuseossa

Suomen Rautatiemuseon pienoisnäyttelyssä Hyvinkäällä esitellään otteita VR:n mainostoiminnasta loppiaisperjantaina ja lauantaina 6-7.1.2012.
 
Suomen Rautatiemuseo on aloittanut vuonna 2011 VR:n mainosmateriaalin digitoinnin ja tutkimuksen. Hanke on osa valmistautumista Trafiikki-museoiden vuoden 2015 näyttelyyn ja jatkuu vuonna 2012. Hankkeessa on kuvattu ja luetteloitu Rautatiemuseon lähes viidensadan julisteen kokoelma. Lisäksi museon hallussa olevaa VR:n filmi- ja VHS-materiaalia on digitoitu. Myös mainosesitteiden digitointi on aloitettu. Trafiikki-museot on saanut yhteistyöhankkeeseensa tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja museoiden osahankkeita on rahoitettu tällä tuella.
 
Suomen Rautatiemuseon Stjernvall-salissa ja aulassa esitellään muutamia julisteita, filmejä ja esitteitä digitoidusta kokoelmasta.
 
VR:n mainostoiminta sai varsinaisen alkunsa 1930-luvulla. Tällöin luotiin ensimmäiset alennuslippukampanjat ja aloitettiin rautatiematkojen kaupallinen markkinointi. Pian julisteiden ja mainosesitteiden tuottaminen oli säännönmukaista ja jopa kannattavaa toimintaa. Suuria kokonaisuuksia mainosmateriaalien joukossa ovat rengasmatkajulisteet ja -esitteet sekä talvi- ja hiihtolomamatkailun edistämiseksi painettu materiaali.
 
Suomen Rautatiemuseon loppiaisnäyttelyissä esitellään museossa tehtävää työtä sekä ajankohtaisia hankkeita ja kokoelmia. Aiemmin loppiaisnäyttelyissä on esitelty mm. keisarillista savukerasiaa, jetoneita sekä Sibelius- ja Repin-junia.
 
Loppiaisnäyttelyn jälkeen sunnuntaina 8.1.2012 N-mittakaavan pienoisrautatieharrastajien yhteisö N Club Finland ry esittelee moduulirataansa museon Stjernvall-salissa klo 12-16. Rautatiemuseon perusnäyttelyssä voi lukea viisaan Ratatontun kirjoittamia tarinoita vielä loppiaisviikonlopun ajan eli omatoimiselle tonttukierrokselle pääsee 17.12.2011-8.1.2012.
 
Ks. Suomen Rautatiemuseon tulevat tapahtumat ja aukioloajat www.rautatie.org
 
Lisätietoja: Amanuenssi Marina Bergström, Suomen Rautatiemuseo, p. 0307 25 240, marina.bergstrom at rautatie.org

Tiedon välitti:
Inka Alén
Museolehtori - Museum Educator
inka.alen at rautatie.org
---------------------
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää
p. 0307 25 244
www.rautatie.org 
museokauppa: www.rautatie.org/webshop 
---------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi 
museokauppa: www.trafiikki.fi/verkkokauppa 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta