[Nayttelyposti] Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina - juhlanäyttely Virka Galleriassa

Pietilä Soile Soile.Pietila at hel.fi
Pe 2.Joulu. 10:35:18 EET 2011


Ennakkotiedote
2.12.11

Pää ja sydän - Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlanäyttely tarjoaa tunnetta ja tietoa koululaisille

Miten Helsingistä tuli Suomen pääkaupunki? Mitä pääkaupungiksi nimeäminen on merkinnyt ja kuinka se on vaikuttanut kaupunkikuvaan? Virka Gallerian huhtikuussa avautuva Helsingin pääkaupunkina olemisen 200-vuotis juhlanäyttely tarjoaa tietoa ja elämyksiä rakkaasta Helsingistämme. Näyttely on osa virallista Helsinki 200-vuotta pääkaupunkina -ohjelmaa. Koululaisille järjestetään kevään aikana työpajoja, opastuksia ja luentoja.

Näyttely on avoinna 4.4.-17.6.2012 ja se toteutuu kahdella taholla: näyttelyn ensimmäisessä osassa Virka Galleriassa esitellään elämyksellinen osuus, joka kuvaa Helsingin sykkivää sydäntä eli kaupungin tunnetta ja tunnelmaa. Näe, miten kaupunki on kasvanut ja tapaa eri aikojen helsinkiläisiä. Koe, kuinka muistojen kerrostumat risteävät kiihkeän sykkeen kanssa.

Näyttelyn toinen osa tuo pääkaupungin elävän historian lähelle. Kävijä voi suunnistaa esitteen avulla Senaatintoria ympäröivillä historiallisilla paikoilla - kaupunki itse toimii näyttelyesineenä. Todista, kuinka kadunkulmat ja korttelit heräävät henkiin kertoen tarinoita menneistä ja nykyisistä tapahtumista, suurmiehistä ja tavallisesta arjesta.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään työpajoja ja toiminnallisia opastuksia alakouluille sekä avoimia luentoja ja tietoiskuja yläkouluille ja lukiolle. Työpajoissa kiinnitetään huomiota kestävään kehitykseen ja kierrätykseen. Lisäksi läheinen teema on muotoilu Helsingin viettäessä samaan aikaan Design-pääkaupunkivuottaan. Työpajojen ja tietoiskujen ajankohdista tullaan tiedottamaan myöhemmin. Alakouluille suunnattuja työpajoja voi varata jo nyt.

Kaupungintalolle ja näyttelyyn oheisohjelmineen on vapaa pääsy. Sydämellisesti tervetuloa!

Pää ja sydän - Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina
4.4.2012-17.6.2012

Virka Galleria / Kaupungintalo /  Sofiankatu 1
Avoinna ma-pe 9-19 ja la-su 11-16

Lisätietoja ja ryhmävaraukset:
Näyttelysuunnittelija Anni Kostamovaara, 09-310 79615, anni.kostamovaara at hel.fi
Näyttelyassistentti, Soile Pietilä, 09-310 76043, soile.pietila at hel.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta