[Nayttelyposti] Suomalaiset sarjakuvahahmot seikkailevat Postimuseon näyttelyssä

Pärssinen Helena Helena.Parssinen at posti.fi
Ti 30.Elo. 13:14:57 EEST 2011


Postimuseo järjestää yhdessä Sarjakuvan tiedotuskeskuksen ja Sata vuotta suomalaista sarjakuvaa - juhlavuoden asiantuntijatyöryhmän kanssa Hahmoterapiaa - suomalaisen sarjakuvan merkkihahmoja -näyttelyn 1.9.-30.10.2011.  Näyttely esittelee suomalaisia sarjakuvahahmoja 1910-luvulta nykypäivään. Hahmojen kautta avautuu suomalaisen sarjakuvan historian vaiheet ja todentuu sarjakuvahahmojen valtava määrä. Juhlavuoden kunniaksi ilmestyy 5.9. kuuden postimerkin pienoisarkki.Leikkimielinen näyttely sekoittaa osin faktaa ja fiktiota.  Näyttelykävijä voi kuunnella filosofian tohtori ja psykologi Pekka Saurin kirjoittamia luonnehdintoja muun muassa Pekka Puupäästä, Teuvo Lylystä ja B. Virtasesta.  Taiteilija Timo "Timppa" Mäkelä on piirtänyt tunnettuja sarjakuvahahmoja  vuosikymmenittäin  yhteisiin fiktiivisiin kuviin. Kuvista on valmistettu  tintamareskeja, joiden kulisseissa on mahdollista ottaa itsestään kuvia.Näyttelyssä on esillä myös esineellistettyjä sarjakuvahahmoja.  Pupuankan motorisoitu tasamaan mäkiauto kaahaa holtittomasti ja Jupun Baarin nainen -teoksesta tutut hahmot seikkailevat pieninä virkattuina pehmoeläiminä. Näytteillä on kotimaisten sarjakuvahahmojen nukkekoti, jossa asustavat mm. Viivi ja Wagner, Postimies Niilo, Kung fu -poliisit sekä Fingerporin Rivo-Riitta ja Heimo Vesa.

Lisäksi esillä on kotimaisten sarjakuvahahmojen innoittamia palkintoja. Esimerkiksi Telvis-palkinto ja Soundi-lehden palkinto perustuvat myös sarjakuvahahmoihin.Näyttelyn yhteydessä järjestetään runsaasti oheisohjelmaa, kuten työpajoja ja asiantuntijaopastuksia.  Helsingin sarjakuvafestivaalien aikana 16.-18.9. museossa on myös aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Sarjakuva on aiheena myös Postimuseon Kujakäytävän näyttelyissä syksyllä. 1.-25.9.2011 esillä on Mediamuseo Rupriikin tuottama Sarjakuva-Finlandia 2011 -näyttely, jossa esitellään kilpailun kymmenen finalistia.  29.9.-13.11.2011 esittelyssä ovat Jusupofin parhaat.

Hahmoterapiaa - suomalaisen sarjakuvan merkkihahmoja -näyttely sekä Kujakäytävän näyttelyt ovat esillä Postimuseossa osoitteessa Helsingin pääpostitalo, Asema-aukio 5 H. Museo on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-18 ja lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-17.

Helena Pärssinen
projektisuunnittelija
Itella Oyj, Postimuseo
PL 167, 00101 HELSINKI
Helsingin pääpostitalo, Asema-aukio 5 H
puh. 020 451 4775
helena.parssinen at posti.fi<mailto:helena.parssinen at posti.fi>
www.postimuseo.fi<http://www.postimuseo.fi>
Postimuseo on Trafiikki-museo: www.trafiikki.fi<http://www.trafiikki.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta