[Nayttelyposti] Guerrilla Girls (USA) Tampereelle

Lehtinen Matliisa Matliisa.Lehtinen at tampere.fi
To 21.Huhti. 13:22:46 EEST 2011


Sissit, tissit ja tasa-arvo: Guerrilla Girls (USA) Tampereelle
 
Kun pääsiäinen tipuineen on ohi, ovat gorillat täällä! Gorillanaamioihin pukeutuva ärhäkkä taiteilijaryhmä Guerrilla Girls saapuu Tampereelle tiistaina osana Pohjoismaiden kiertuettaan. Ryhmän kaksi perustajajäsentä Frida Kahlo ja Käthe Kollwitz pitävät luennon, jonne yleisöllä on vapaa pääsy.
 
Guerrilla Girls on New Yorkissa vuonna 1985 perustettu värikäs taiteilijaryhmä, joka on tunnettu kansainvälisesti taidemaailman sukupuolten välistä eriarvoisuutta kritisoivista kampanjoistaan. Edesmenneiden tunnettujen naistaiteilijoiden nimiä pseudonyymeinään käyttävä feministikaksikko tunnetaan ytimekkäistä ja kantaaottavista julisteistaan ja grafiikoistaan. Huumorinsävytteiset, mutta asiapitoiset kampanjat ovat herättäneet kysymyksiä syrjinnästä ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta niin taide- ja elokuvamaailmassa kuin politiikassa.
 
Guerrilla Girls -luentotilaisuus 26.4.2011 klo 18-20 "Toteutuuko tasa-arvo taiteessa vuonna 2011" Työväenmuseo Werstaan auditoriossa, Väinö Linnan aukio 8. Järjestäjinä Tampereen taidemuseo, TR1 Taidehalli ja Näyttelyvaihtokeskus Frame. Kiertueen Suomessa tuottaa ArtShortCut.
 
Luento on osa "Sissit, tissit ja tasa-arvo" -tapahtumakokonaisuutta. Tapahtumassa mukana Ikuinen Galleria, MediaPyhät, Tampereen yliopiston nais- ja miestutkimuksen ainejärjestö (NaMi), Tampereen Queer -kerho ja Tampereen ammattikorkeakoulu.
 
Lisätietoja: apulaistutkija Johanna Kangas, puh. 040 5008440 tai etunimi.sukunimi at tampere.fi <mailto:etunimi.sukunimi at tampere.fi> 

 
Matliisa Lehtinen
Markkinointi- ja tiedotussihteeri
Tampereen taidemuseo / TR1 Taidehalli / Muumilaakso
PL 487, 33101 Tampere
käyntios. Väinö Linnan aukio 15, 33210 Tampere
puh. 040 801 2714
matliisa.lehtinen at tampere.fi
www.tampere.fi/taidemuseo
 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta