[Nayttelyposti] EMMAn syysnäyttelyt avautuvat

Joutsenniemi Leena Leena.Joutsenniemi at espoo.fi
Ti 28.Syys. 09:26:32 EEST 2010


EMMAn uudet näyttelyt avautuvat yleisölle huomenna ke 29.9.
100% SILK Kiinalaisen silkin tarina
Enemmän kuin mikään muu kangas maailmassa, silkki kantaa säikeissään vuosituhansia vanhaa kulttuurihistoriaa. EMMAn näyttely tutustuttaa silkin historiaan varhaisista löydöistä nykyaikaan unohtamatta itse silkkitoukkaa.
EMMAn yläaulassa on esillä Linnan itsenäisyysjuhlien silkki-iltapukuja useilta eri vuosikymmeniltä, mm. Tarja Halosen puku.
Yhdessä mediatiloista on esillä kiinalaissyntyisen naisohjaajan Yue-Qing Yangin dokumentti Footbinding - The Search for the Three Inch Golden Lotus. Dokumentti taustoittaa Tang-dynastian aikana alkanutta jalkojen sitomisperinnettä.
Jorma Puranen
Valokuvataiteilija Jorma Purasen ( s. 1951) näyttely on osittain retrospektiivi, joka esittelee Jorma Purasen teoksia vuosilta 1992-2010. Näyttelyssä on esillä runsaat 50 teosta, kromogeenisiä värivedoksia ja mustavalkokuvia useista kuvasarjoista.
Juba Tuomola: Viivi ja Wagner
Jussi ”Juba” Tuomolan (s. 1965) Viivi ja Wagner on suosituin suomalainen sarjakuva. Sitä lukee aamuisin sanomalehdistään kunnioitettavan suuri määrä kaikenikäisiä ihmisiä ja albumeita on myyty yli miljoona. Sadasta stripistä ja muutamista Tuomolan öljyvärimaalauksista koostuva EMMAn näyttely valottaa myös sarjakuvanteon prosessia. Kriitikko Heikki Jokisen kokoamassa näyttelyssä lähestytään Viiviä ja Wagneria viiden eri teeman kautta.
Oheisohjelmisto
Katja Tukiaisen Good Heavens! valtaa ajatuksia sekä tunteita syksyn oheisohjelmistossa. Tukiaisen maalausinstallaatio käsittelee taiteilijan alter egoa Mademoiselle Good Heavensiä eli Neiti Hyviä Hyssyköitä. Tukiaisen teema leviää opastus-, työpaja- ja kutsuohjelmistoon sekä SOS-lapsikylän nuorten Matkalla-projektiin. Nuoret saavat Tukiaisen avustuksella leikkiä ajatusleikkejä ja tutkia minuuttaan.
EMMAn Oikotiet laajenevat Saastamoisen säätiön taidekokoelmassa. Reiteillä omia teosvalintojaan ovat tehneet vuoden 2010 Pakolaisnainen Nasima Razmyar, kirjailija Sinikka Nopolan Eila ja Rampe sekä Rap-artisti Signmark.  Loppuvuosi huipentuu nuorille suunnattuun EMMA rokkaa -tapahtumaan 13.11, jonka pääesiintyjä on Haloo Helsinki! Mukana tapahtumassa ovat Suomen mielenterveysseura ja Rock Lada Tour 2010.
EMMA, WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola
Ti, pe-su 11-18, ke-to 18-20  Ilmaisillat 18-20
10/8€, alle 18-v ja yli 70-v  maksutta.
Kampista bussit 106 ja 110


Leena Joutsenniemi
viestintäpäällikkö/Communications Manager

EMMA - Espoo Museum of Modern Art
PL 6661, FI-02070 ESPOON KAUPUNKI
+ 358 (0)46 877 1844, + 358 (0)9 8164 0544
leena.joutsenniemi at espoo.fi
www.emma.museumLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta