[Nayttelyposti] Mikkelin taidemuseossa avautuu torstaina Taiteilijaseuran 10-vuotisjuhlanäyttely

Hyvönen Paula Paula.Hyvonen at mikkeli.fi
Ke 22.Syys. 11:25:08 EEST 2010


MUUTOS – Mikkelin Taiteilijaseuran 10-vuotisjuhlanäyttely
Mikkelin taidemuseo 23.9. – 31.10.2010


Mikkelin Taiteilijaseura ry perustettiin vuonna 2001 paikallisten nuorten taiteilijoiden aloitteesta. Seuran jäsenet ovat ammattitaiteilijoita, jotka edustavat kuvataiteen eri osa-alueita monipuolisesti. Jäsenkriteereistä tärkein on koulutus ja jäsenyys jossakin Suomen Taiteilijaseura ry:n jäsenliitossa. Seuraan voi kuulua taiteilija, joka on kirjoilla Mikkelissä tai sen rajakunnassa.

Seuran ensimmäisen vuosinäyttelyn avajaiset olivat jo perustamisvuonna Mikkelin valokuvakeskuksen galleriatiloissa. Yhteisnäyttelyperinne on jatkunut katkeamatta. Tähänastisista vuosinäyttelyistä laajin, Yhteys, oli esillä Mikkelin taidemuseossa syksyllä 2003. Yhteys-näyttelyn teoksista julkaistiin myös Päivi-Maria ja Olli Jaatisen toimittama näyttelyluettelo. Vuonna 2004 yhdistys avasi internetissä toimivan Verkkogallerian, joka esittelee yhdistyksen taiteilijoiden teoksia.

Mikkelin taidemuseossa torstaina 23.9. avattava Muutos on seuran 10-vuotisjuhlanäyttely. Kukin taiteilija on lähestynyt teemaa omista lähtökohdistaan. Muutos voi olla havaintoja omasta elinpiiristä tai se voi olla vaihdos totutussa työtavassa. Taiteilijaseuraan kuuluu tällä hetkellä 16 jäsentä.

Mikkelin Taiteilijaseura ry:n jäsenet: Lucien den Arend, Samuli Heimonen, Harri Heinonen, Päivi-Maria Jaatinen, Olli Jaatinen, Ari Jaskari, Risto Junnilainen, Mitro Kontturi, Markku Laamanen, Tuomas Lauriala, Raija Marttinen, Hanna Räty, Kirsti Rista, Juhani Saksa, Hanna Vahvaselkä ja Seppo Väänänen.

Taiteilijaseura on osallisena uudessa Mikkelin Taiteiden talossa, jonka on tarkoitus avata ovensa yleisölle marras-joulukuussa 2010. Seura avaa silloin myös oman gallerian, johon tulee aluksi yhteisnäyttely. Jatkossa seuran galleria mahdollistaa myös jäsenten yksityisnäyttelyiden järjestämisen.

www.mikkelintaiteilijaseura.net
info at mikkelintaiteilijaseura.net


Mikkelin taidemuseo, käyntiosoite Ristimäenkatu 5, postiosoite Hallituskatu 8 E, 50100 Mikkeli, www.mikkeli.fi/museot<http://www.mikkeli.fi/museot>, museot(at)mikkeli.fi<mailto:museot at mikkeli.fi>. Museo on avoinna ti-su 10-17, ke 12-19, la 10-13, ma suljettu. Loka-huhtikuussa perjantaisin vapaapääsy. Pääsymaksu aikuiset 4 €, opiskelijat 2,50 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ryhmille opastuksia arkisin klo 8-17, puh (015) 194 2424, fax (015) 366 161, museot(at)mikkeli.fi.
Näyttelyterveisin,


Paula Hyvönen

amanuenssi

Mikkelin taidemuseo

Hallituskatu 8 E

50100 Mikkeli

Puh. (015) 194 2421

paula.hyvonen at mikkeli.fi<mailto:paula.hyvonen at mikkeli.fi>

www.mikkeli.fi/museot<http://www.mikkeli.fi/museot>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta