[Nayttelyposti] Aistit auki – toiminnallisia museokierroksia senioreille ja erityisryhmille

Lehtinen Matliisa Matliisa.Lehtinen at tampere.fi
Ma 20.Syys. 12:36:57 EEST 2010


Aistit auki – toiminnallisia museokierroksia senioreille ja erityisryhmille
Sara Hildénin taidemuseossa syksyllä 2010
 
Elämyksellisiä Aistit auki! –kierroksia jatketaan viime syksynä saadun hyvän palautteen ansiosta. Kahdentoista nuoren taiteilijan Olotila OK! Ja muuta uutta taidetta on katsaus uuteen suomalaiseen taiteeseen. Esittävyys - ihminen ja maisema - ovat voimakkaasti teoksissa mukana ja houkuttavat katsojaa etsimään ja keksimään tarinoita kuvan takaa. Tuo ryhmäsi, kerhosi tai asiakkaasi mukaan tutustumaan taiteeseen ihan uudella tavalla! 
 
Elämyksellisyys syntyy kierroksilla ennen kaikkea osallistumisen kautta. Aistit auki -kierroksen ryhmäkohtainen toteutus tapahtuu tilanteessa asiakkaiden ehdoilla heidän kuntonsa, kykyjensä ja kiinnostuksensa mukaan. - Pyrkimyksenä on, että asiakkaat kokevat tulevansa nähdyiksi ja kuulluiksi ja saavat kohdata taideteoksia omista lähtökohdistaan, kertoo kierrosta vetävä taideohjaaja Minna Eloranta. - Tärkeintä on kuitenkin vuorovaikutus: kierros on yhteinen löytöretki, jossa  haetaan uusia ajatuksia ja kokemuksia taiteesta ja jaetaan niitä ryhmässä rennosti juttelemalla. Kierroksen myötä heräävät kaikki aistit, luvassa on teosten katselun ja niistä keskustelun lisäksi nuuhkittavaa, kuunneltavaa ja tunnusteltavaa.  
 
Kierroksen osallistujilta ei vaadita muuta kuin uteliaisuutta. Aikaisempaa taideharrastusta tai edes minkäänlaista henkilökohtaista kokemusta taiteesta ei tarvitse olla. Liikunta- tai muut esteet huomioidaan kierroksella tarpeen mukaan. Kierros voidaan soveltaa myös muistihäiriöisille tai kuntoutujille (esim. aivohalvaus- ja afasiapotilaat). Helpot aistiharjoitukset ja yhdessä keskusteleminen toimii elämyksellisenä kuntoutuksena, joka osallistaa ikäihmisiä taiteen kokemiseen. Keskusteleva museokierros aktivoi myös vuorovaikutustaitoja. 
 
Aistit auki –kierroksen tavoitteena on antaa myös virikkeitä senioreiden kanssa toimivien henkilöiden työhön. Kierroksille ovat lämpimästi tervetulleita eri keskusten ohjaajat ja hoitohenkilökunta. 
 
Aistit auki –kierrokset 23.9.-21.11. keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12.30 alkaen, kesto n. tunnin. Kierros on suunnattu ryhmille ja ennakkoilmoittautuminen on välttämätön, varaukset puh. (03) 5654 3500. Toimi nopeasti, että saat ryhmällesi haluamasi ajan! Ryhmän maksimikoko on 15 hlö. Osallistumismaksu ainoastaan 2 € / hlö, opastus on maksuton.
 
Sara Hildénin taidemuseo
Laiturikatu 13, 33230 Tampere
puh. (03 5654 3500, sara.hilden at tampere.fi

 

Matliisa Lehtinen
Museosihteeri Information Officer
Sara Hildénin taidemuseo Sara Hildén Art Museum
Särkänniemi, 33230 Tampere, Finland
puh. (03) 5654 3513, 040 837 0357
tel. +358 3 5654 3513, +358 40 837 0357
matliisa.lehtinen at tampere.fi <mailto:matliisa.lehtinen at tampere.fi> , www.tampere.fi/sarahilden <http://www.tampere.fi/sarahilden> 

 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta