[Nayttelyposti] Tiedote uudelleen: Viktor Janssonin veistokset kaupungintalolle

Pietilä Soile Soile.Pietila at hel.fi
To 25.Loka. 15:34:07 EET 2010


Viktor Janssonin veistokset kaupungintalolle

Kappeliesplanadin suihkulähteiden yhteydessä sijainneet Viktor Janssonin kaksi veistosta Leikki II ja Ilmaiskyyti on nyt konservoinnin jälkeen sijoitettu näytteille Helsingin kaupungintalon aulaan. Huhtikuussa ne palautetaan entisille paikoilleen Esplanadin puiston soittolavan vierelle.

Teokset syntyivät jo ennen talvisotaa kaupungin julistaman veistoskilpailun tuloksina, mutta paikoilleen ne asetettiin vasta keväällä 1942. Leikki II-nimisen veistoksen merenneidon mallina oli kuvanveistäjän tytär Tove Jansson.

Kaupungintalon tarina -näyttelyssä talon aulassa kerrotaan myös toisesta Tove Janssonin yhteydestä kaupungintalolle: hänen freskonsa "Juhlat kaupungissa" oli sijoitettuna Kaupunginkellarin ravintolaan kaupungintalossa 1947-1965.

Koko perheen näyttelyssä tutustutaan vuonna 1833 rakennetun entisen Hotelli Seurahuoneen eli nykyisen Helsingin kaupungintalon vaiheisiin ja nykyiseen käyttöön. Rakennus on vähitellen muuttunut Helsingin hienoimmasta hotellista ja seurapiirien kokoontumispaikasta nykyaikaiseksi virastotaloksi ja kaikkien kaupunkilaisten yhteiseksi oleskelutilaksi. Nykyistä kaupungintaloa lähestytään kulttuurihistoriallisesti unohtamatta rakennuksen arkkitehtuuria, taideteoksia sekä kaupungintalossa nykyään tapahtuvaa toimintaa.
Lisätietoja:

www.virka.fi<http://www.virka.fi>, puh. 09-310 111 11

Taidemuseon amanuenssi Teija Mononen, puh. 050-3770957

Linkit taidemuseon veistosivuille Janssonin veistosten tietoihin:

http://www.taidemuseo.fi/suomi/veisto/veistossivu.html?id=102&sortby=artist

http://www.taidemuseo.fi/suomi/veisto/veistossivu.html?id=2&sortby=artistLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta