[Nayttelyposti] Henri Cartier-Bresson VB-valokuvakeskuksessa

Frigård Johanna johanna.frigard at vb.kuopio.fi
Ma 31.toukokuu. 11:26:00 EEST 2010


Henri Cartier-Bresson: Early works
VB-valokuvakeskuksessa
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
4.6.–29.8.2010

Ranskalainen Henri Cartier-Bresson (1908–2004) on yksi eniten valokuvaajasukupolviin vaikuttaneista kuvaajista maailmassa. Early works -näyttely koostuu hänen varhaistuotannostaan. Näyttelyssä on mukana monet hänen tunnetuimmat kuvansa 1930-luvulta, jolloin hän kuvasi mm. Saksassa, Italiassa, Ranskassa ja Meksikossa.

Cartier-Bressonia on kutsuttu kuvajournalismin isäksi. Vuodesta 1932 lähtien hän kuvasi intohimoisesti ympärillään olevaa todellisuutta mukana kuljetettavalla kameralla. Hän halusi tallentaa ohikiitäviä hetkiä vääristelemättömästi eikä muokannut kuviaan jälkikäteen. Kärsivällisesti hän odotti hetkeä, jolloin todellisuus järjestäytyi kameran etsimessä juuri oikealla tavalla, ja tuolloin - ratkaisevalla hetkellä - hän painoi laukaisinta.

Cartier-Bressonin kuvissa yhdistyy todellisuuden hetkellisyys ja hallittu kuva-alan sommittelu. Cartier-Bresson olikin alun perin kouluttautunut taidemaalariksi. Vaistonvaraisesti hän havaitsi hetken, jolloin tuloksena oli mielenkiintoinen ja merkityksellinen kuva.

Vuonna 1947 Cartier-Bresson oli perustamassa maailman arvovaltaisinta kuvatoimistoa, Magnumia. Magnumin kuvaajien ohjenuorina ovat vielä nykyäänkin inhimillisyys, uteliaisuus, kunnioitus ja halu tulkita todellisuutta visuaalisesti.

VB-valokuvakeskukseen tulevan näyttelyn on koonnut New Yorkin Modernin taiteen museon valokuvaosaston johtaja Peter Galassi vuonna 1987. Myöhemmin näyttely on ollut esillä mm. Hasselblad-keskuksessa Göteborgissa ja Mannheimin Kunsthallessa.

Näyttelyn ovat tuottaneet Magnum Photos ja Henri Cartier-Bresson Foundation.

Avoinna ma-pe 10-18, la-su 11-16
Pääsymaksut 5/4 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

http://vb.kuopio.fi
info at vb.kuopio.fi
puh. 017-261 5599


-- 
 
********************************************************************************************
Viesti on tarkastettu roskapostisuodatus- ja virustorjuntaohjelmistolla.
Tarkastuksesta huolimatta noudata asianmukaista varovaisuutta liitteitä avatessasi. 

Istekki Oy
*********************************************************************************************

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta