[Nayttelyposti] Sara Hildénin taidemuseon kesänäyttely avoinna

Lehtinen Matliisa Matliisa.Lehtinen at tampere.fi
Ke 19.toukokuu. 13:17:46 EEST 2010


KOKOELMIEN KESÄ 19.5.- 5.9.2010

 

Sara Hildénin taidemuseon kesänäyttely tarjoaa jotain uutta ja jotain vanhaa, mutta ei  mitään lainattua – koko näyttely perustuu Sara Hildénin säätiön kokoelmiin. Uutta on myös touko- ja kesäkuun alun arki-iltojen maksuton viimeinen tunti. Esillä ovat kokoelman tunnetuimmat teokset, modernin taiteen klassikot. Lisäksi yleisö voi tutustua säätiön uusimpiin viime vuoden taidehankintoihin. Kokoelman keskeisistä suomalaisista taiteilijoista esitellään turkulainen taiteilija Kauko Lehtinen. Heinäkuussa veistospuistossa seikkaillaan elämyskierroksella koko perheen voimin.

 

Museon aulassa kävijän ottavat ensimmäisenä vastaan Rafael Wardin värikylläiset maalaukset. Kokoelman merkittävimmät kansainväliset teokset ovat esillä yläkerran saleissa. Näyttelyn taiteilijanimet  Pablo Picasso, Alberto Giacometti, Paul Klee, Pierre Bonnard, Giorgio de Chirico ja Fernand Léger muiden muassa ovat viime vuosisadan taiteen suuria mestareita ja edustavat sen tärkeimpiä suuntauksia. 

 

Alakerrassa on Sara Hildénin säätiön uusimpia taidehankintoja. Pirkko Rantatorikka saa kuvaamaansa paikkaan tai näkymään syvyyttä lisäämällä kuvapintaan erilaisia ajallisia ja historiallisia kerroksia. Heikki Marila muuntelee ja lainaa maalauksissaan tietoisesti 1600-luvun alankomaalaisen kukkamaalauksen perinnettä. Stiina Saariston irvokas Bunny’s Revenge on äärimmäisen yksityiskohtainen suurikokoinen lyijykynäpiirros, joka on myös teknisesti huikea. Teos oli mukana suomalaisen nykytaiteen kansainvälisessä kiertonäyttelyssä Arctic Hysteria 2008-9, joka oli esillä mm. New Yorkin MoMAssa. 

 

Suomalaisen kokoelman taiteilijoista on tänä kesänä esittelyvuorossa turkulainen taidemaalari ja piirtäjä Kauko Lehtinen (s. 1925). Häntä on luonnehdittu surrealistiksi, jonka elämänmyönteisissä teoksissa on aina kosketus arkitodellisuuteen. Lehtinen johdattaa teoksessaan katsojaa hienovaraisesti ja jättää hänelle löytämisen ja oivalluksen ilon. Rikas mielikuvitus yhdistyneenä virtuoosimaiseen piirustustaitoon tekevät tästä ”Suomen Picassosta” liikanimensä arvoisen taiteilijan.

 

Lumiukot kesälomalla! on koko perheelle tarkoitettu tutkimusmatka veistosten maailmaan. Löytyvätkö kaikki lomailevat lumiukot ja mitä muuta puiston kätköistä paljastuukaan… Kierrokset ovat heinäkuussa joka keskiviikko, torstai ja perjantai klo 15.00, lähtö museon edestä. Kierros kestää puolisen tuntia, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Kierros on kaikille elämyspuiston asiakkaille maksuton.

 

Kulku museoon käy kesäaikaan tuttuun tapaan Särkänniemen elämyspuiston portin kautta ja sisäänpääsy sisältyy puiston eri lipputuotteisiin. Toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa museo on kuitenkin arkipäivisin auki tuntia pitempään kuin elämyspuisto. Näinä iltoina voi viimeisen tunnin ajan klo 18-19 tutustua näyttelyyn maksutta ja auton voi pysäköidä museon eteen. 

  

Avoinna Museo avoinna joka päivä klo 12-19.Café Sara palvelee klo 12-18.30. Touko-kesäkuussa 19.-21.5., 24.-28.5. ja 31.5.-4.6.2010 museoon on vapaa pääsy viimeisen tunnin klo 18-19 ajan. Suljettu juhannuksena 25.-27.6. 

 

Liput Sisäänpääsy Elämyspuiston aluelipulla 8 € ja lippuavaimilla, alle 4-v. ilmaiseksi. Aluelippuun sisältyy myös pääsy Näsinneulan näkötorniin. 

 
 

Matliisa Lehtinen
Museosihteeri Information Officer
Sara Hildénin taidemuseo Sara Hildén Art Museum
Särkänniemi, 33230 Tampere, Finland
puh. (03) 5654 3513, 040 837 0357
tel. +358 3 5654 3513, +358 40 837 0357
matliisa.lehtinen at tampere.fi <mailto:matliisa.lehtinen at tampere.fi> , www.tampere.fi/sarahilden <http://www.tampere.fi/sarahilden> 

 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta