[Nayttelyposti] Pienoisjunatreffit Suomen Rautatiemuseolla 22.-23.5.2010

Valeri Saltikoff valeri.saltikoff at rautatie.org
Ke 12.toukokuu. 16:26:14 EEST 2010


Pienoisjunatreffit Suomen Rautatiemuseolla 22.-23.5.2010
Pienoisjunatreffit on Suomen Rautatiemuseossa järjestettävä joka keväinen pienoisrautatieharrastajien viikonlopputapahtuma. Tänä vuonna treffit järjestetään neljännen kerran. Tapahtumassa pienoisrautatieharrastajat esittelevät harrastustaan, pienoisrautateitä ja rautatiemalleja sekä niiden rakentamista. Tapahtuma on avoinna yleisölle museon aukioloaikojen mukaisesti, lauantaina klo 12.00-15.00 ja sunnuntaina klo 12.00-17.00. 

 

Pienoisjunatreffeillä esitellään monipuolisesti pienoisrautatieharrastuksen kirjoa. Useat erilaiset pienoisrautatiet valtaavat jälleen museon tilat aina aulasta perimmäiseen kalustovarastoon ja museon puutarhaan asti. Tänäkin vuonna esillä on jälleen uusia tuttavuuksia. Tapahtuma on herättänyt myös kansainvälistä, esittelijöitä on tulossa Suomen lisäksi Itävallasta.

 

Moduuliratoja Pienoisjunatreffeillä esittelevät sekä N -mittakaavan harrastajien N Club Finland että H0 -harrastajien FREMO-FIN. Lisäksi Porvoon seudun rautatieharrastajat tuovat tapahtumaan aitoja live steam vetureita, joilla liikennöidään noin sata metrisellä radalla yhdessä museon kalustohalleista. Uutuutena heillä on mukana 0-mittakaavan erittäin hienoja ja teknisesti kehittyneitä pienoismalleja, joita nähdään niin ikään liikenteessä. Lisäksi tapahtumassa on yksittäisten harrastajien esittelemiä ratoja ja kalustoa. Kirjoa löytyy vanhoista Märklineistä aina käsityönä rakennettuihin hienoihin suomalaismalleihin. 

 

Työnäytöksissä voi seurata mm. kuinka pienoismallien rakentaminen onnistuu sarjatyönä valutekniikkaa hyödyntäen, sekä kuinka messinkirakennussarjoista syntyy valmiita pienoismalleja.  

 

Museon puistossa kyyditetään lapsia puutarharautatiellä, jossa liikennöidään sään salliessa niin ikään oikeilla pienillä höyryvetureilla, sekä museon omalla Aatto-veturin vetämällä junalla. Live steam -harrastaja Jan-Erik Nyström on tuonut ajokuntoisen höyrykalustonsa lisäksi näytille keskeneräisen projektinsa, Hv3 veturin tenderin. Veturi tullaan valmistuttuaan varmasti näkemään liikenteessä myös Rautatiemuseon puutarharadalla.  

Valeri Saltikoff
museolehtori
0307 25 244
------------------
Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää
www.rautatie.org
museokauppa: www.rautatie.org/webshop
------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi
verkkokauppa: www.trafiikki.fi/verkkokauppa 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta