[Nayttelyposti] Identity Search -näyttely Virka Galleriassa

Kostamovaara Anni Anni.Kostamovaara at hel.fi
Ke 5.toukokuu. 16:34:24 EEST 2010


IDENTITY SEARCH
- tarinoita identiteetistä ja maahanmuutosta 28.4. - 30.5.2010

Kuka olen? Mistä tulen? Mihin kuulun?

IDENTITY SEARCH -näyttelyssä pohditaan erilaisia identiteettikysymyksiä: ryhmiin ja paikkoihin kuulumista maahanmuuttajan näkökulmasta. Kuinka maahanmuuttajat tulevat määritellyiksi Suomessa? Entä kuinka he määrittelevät itsensä?

Näyttely osallistuu tämän kevään keskusteluun maahanmuutosta ja monikulttuurisesta Suomesta. Se valottaa paitsi näyttelyprojektiin osallistuneiden maahanmuuttajataustaisten henkilöiden käsityksiä omasta identiteetistään myös kokemuksia siitä, millaista on elää suomalaisessa yhteiskunnassa. Projektiin osallistuneilla on myös keskenään hyvin erilainen suhde maahanmuuttaja-käsitteeseen.

Näyttely rakentuu 31 maahanmuuttajan haastatteluista sekä valokuvista, jotka on otettu kunkin osallistujan valitsemassa, hänelle tärkeässä paikassa. Valokuvaaja Johannes Romppanen ja tutkija Sirkku Varjonen löysivät projektiin osallistujat ystäväpiiristään, jakamalla mainoslehtisiä sekä tiedottamalla sähköpostilistoilla. Kiinnostuneita oli enemmän kuin mukaan lopulta mahtui.

Projektin myötä tekijät kiinnostuivat tutkimaan omia identiteettejään, ja siksi esillä on heidänkin kuvansa ja tarinansa. Myös näyttelyvieraat haastetaan pohtimaan identiteettikysymyksiä osallistumalla näyttelyssä olevan "identiteettiseinän" rakentamiseen.

La 15.5. järjestetään näyttelyyn liittyvä keskustelutilaisuus sekä "Elävä kirjasto"-tapahtuma.
Lisätietoa www.virka.fi / virkainfo at hel.fi, (09) 310 111 11

IDENTITY SEARCH - tarinoita identiteetistä ja maahanmuutosta
28.4. - 30.5.2010, ma-pe 9-19, la-su 11-17. Näyttelyyn on vapaa pääsy.
Virka Galleria, Kaupungintalo,  Sofiankatu 1
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta