[Nayttelyposti] Elias-verkkonäyttelysivusto avautuu 1.6.2010

Järvelä Leena Leena.Jarvela at salo.fi
Ti 1.Kesä. 09:12:38 EEST 2010


SAMUN ELEKTRONIIKKAKOKOELMIEN VERKKONÄYTTELYSIVUSTO ELIAS - WWW.ELIASKOKOELMAT.FI


1.6.2010 avautuu Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallisen museon SAMUn elektroniikkakokoelmien verkkonäyttelysivusto Elias. Sivustolla esitellään elektroniikkakokoelmiin kuuluvia laitteita, niihin liittyvää oheismateriaalia ja Aikamatka-osiossa laitteiden vakiintumista osaksi arkielämää. Sivustolla pyritään tavoittamaan elektroniikka-alan harrastajien lisäksi myös aihealuetta vähemmän tuntevia vierailijoita.

Lähtökohtana projektin toteutukselle oli elektroniikkakokoelmien huono tavoitettavuus, sillä kokoelmille ei ole näyttelytilaa. Verkkonäyttely on toteutettu Salon kaupungin ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteistyöprojektina. Sivuston suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat kuusi viestinnän opiskelijaa sekä elektroniikkakokoelmien tutkija Leena Järvelä ja media-assistentti Susanna Malmsten. Salon elektroniikkamuseon ystävät ry:n jäseniä on ollut mukana tarkistamassa sivuston asiatietoja. Projekti käynnistyi syksyllä 2008.

Aikamatka-osioon on koottu elektroniikkakokoelmissa olevia salolaisten elektroniikkayritysten tuotteita 1920-luvulta 1990-luvulle. Laitteiden lisäksi kokoelmien arkistomateriaali on monipuolista ja tällä hetkellä sivustolla on esimerkkejä tuote-esitteistä, käyttöohjeista ja lehti-ilmoituksista. Jatkossa sivustolla esitellään myös muun muassa laitteiden huolto-ohjeita, kytkentäkaavioita, haastattelumateriaalia. Arkisto-osaan lisätään dokumentoinnin ja digitoinnin edetessä kokoelmien laitteita ja muuta materiaalia.
www.eliaskokoelmat.fi<http://www.eliaskokoelmat.fi/>


Ystävällisin terveisin

Leena Järvelä
Tutkija, Salon kaupunki
Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo SAMU
Elektroniikkakokoelmat
PL 77, 24101 Salo
p. (02) 778 4885, 044 778 4885
leena.jarvela at salo.fi
www.salo.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta